sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Night of the Living Dead 3D


 Johnny ja Barb ovat matkalla tätinsä hautajaisiin ja he ovat pahasti myöhässä. Perille kumminkin päästään mutta hautausmaalla ei näy ketään, arkku ja tyhjiä penkkejä kylläkin. Mutta kun arkusta kuuluu koputusta ja Johnnyn kimppuun hyökätään niin tyhmempikin tajuaa että jotain on pielessä. Eipä aikaakaan kun eläviä kuolleita vilisee ongelmaksi asti joten suojaa olisi löydettävä.

 Kun George A. Romero teki aikoinaan oman Night of the Living Deadinsa niin hän sekä tuottajat tekivät yhden suuren virheen: He töpeksivät tekijänoikeuksien suhteen ja elokuva oli alusta lähtien public domainia. Eli leffa oli vapaata riistaa jonka riistäminen on karannut viime vuosina todella pahasti käsistä ja vaikka Tom Savini tekikin jo 1990 oman hyvän versionsa yhteistyössä Romeron kanssa niin tämä aloitti nimen hyödyntämisen laajemmassa mittakaavassa. Ja huonosti vaikka pesäeroa sanaan remake yritetäänkin tehdä sillä että ihmiset katsovat tässä televisiosta alkuperäistä klassikkoa. Sanotaan tätä sitten vaikka rebootiksi vaikka niiden eroa ei oikeastaan eroksi voi kutsua.

 Tarinaan sekä hahmoihin onkin tehty muutoksia kiitettävästi tutun oloisen alun jälkeen mikä on plussaa mutta suhteellisen hyvien maskeerauksien ja joidenkin toimivien kohtausten ohella muuta hyvää tässä tekeleessä ei juurikaan ole. No, lyhyt noin 77 minuuttinen PAL kesto auttaa sietämisen suhteen kuten myös pääosin hyvät näyttelijöiden suoritukset,

 Elokuva sai alusta lähtien murskaavia arvosteluja mutta 3D-lisä (3D kikkailu on tässä vähäistä mutta käsittämättömän surkeaa) tutussa nimessä toi sen verran katsojia että tämä on saanut jatko-osan 2012 joka taitaa olla prequel. Samana vuonna tuli myös englantilainen versio, viime vuonna on tullut jälleen yksi näkemys aiheesta ja tänä vuonna on tulossa vielä 3D animaatio. Aionko katso nuokin? Kyllä vaikka ajatus niiden aiheuttamasta aivovauriosta onkin pelottavampi kuin todennäköisesti yksikään niistä on. Ja jälleen tuli hyllyyn tilaa.

3/10

IMDb

Night of the Living Dead 3D

DVDCompare

----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti