tiistai 17. helmikuuta 2015

Rio


 Blu on siniara, papukaija joka elelee Minnesotassa kirjakaupan pitäjän lemmikkinä. Näin ei ole aina ollut vaan lintu syntyi viidakossa josta hänet vietiin jo poikasena mutta Blu ei valita vaan hän on sopeutunut elämäänsä vankeudessa. Kun paljastuu että Blu on lajinsa viimeinen koiras ja hänelle olisi käyttöä Rio de Janeirossa lajin pelastuksessa niin käy ilmi että vankeus on kesyttänyt lintu raukan täysin sillä morsian ehdokas onkin hiukan räväkämpää sorttia ja eipä aikaakaan kun lemmikki huomaa olevansa viidakossa samankaltaisten rikollisten vuoksi jotka hänet aikoinaan vangitsivatkin.

 Rio edustaa kunniakkaasti modernia animaatiota sillä se on teknisesti hieno, hahmot ovat eläväisiä (josta kuuluu suurelta osin kiitos loistaville ääninäyttelijöille) ja huumori toimii hyvin. Latinorytmit ei vaan ole koskaan ollut minulla veressä ja valitettavasti soundtrack on puolillaan moista p*skaa. No, onneksi ei täynnä, valitettavasti se toinen puolikas onkin sitten r'n'b: tä jota inhoan vielä enemmän mutta kun kammottavan musiikin yli pääsee niin ei se kumminkaan häiritse, ainakaan pahasti.

 Leffassa on 3D kikkailua mutta sitä ei ole rasittavuuksiin asti ja onhan Riolla pieni Suomi-yhteyskin kun Rovio sotkeutui mukaan Angry Birdseillään mutta mitäpä firma ei olisi jo tehnyt linnuillaan. Jokin aika sitten Roviota syytettiin plagioimisesta mutta en ole tietoinen siitä miten sen syytteen kanssa on käynyt eikä se tähän nyt kuulukaan.

 Elokuvalla on värin, vauhdin ja viihteen alla myös tärkeämpikin sanoma johon liittyy laiton eläinkauppa sekä sen varjopuolet ja vastustaminen joten muistakaa:  Jos on pakko hankkia eksoottisempi lemmikki niin jumalauta pitäkää huoli että kyseessä on vankeudessa syntynyt yksilö. Ja muutoinkin eläintä hankkiessa varmistakaa kasvattaja ja jos on epäilyjä niin jättäkää s*atana ostamatta!

8/10

IMDb

Rio

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti