sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Eaten Alive


 Starlight on rähjäinen hotelli suon laidalla jossain päin Itä-Teksasia jonka omistaja Judd ruokkii asukkailla hotellin lähettyvillä alligaattoreiden seassa majailevaa krokotiiliä. Eräänä iltana hotellin ovelle alkaa lappamaan asiakas jos toinenkin ja pian tilanne karkaa Juddilta pahasti lapasesta.

 Omapäinen ohjaaja (mies on korvattu ainakin kahdesti kesken kuvausten toisella ohjaajalla eikä se Poltergeistissakaan kaukana ollut) Tobe Hooper on jäänyt kauhuohjaajien suurten joukkoon The Texas Chain Saw Massacren ansiosta ja vaikka miehen uraan mahtuu muitakin onnistumisia (mm Poltergeist ja Lifeforce) niin kyllä hänkin on tehnyt heikkoja tai jopa todella huonoja elokuvia, varsinkin viimeisten 20 vuoden aikana. Hooperin vanhemmat elokuvat ovat hyvin omaleimaisia, tosin se että onko se hyvä asia onkin sitten toinen juttu.

 Tässä se ei ole hyvä asia sillä vaikka elokuva on monessa mielessä Chain Sawn hengenheimolainen niin kokonaisuus on hyvin väkinäinen eikä ne samat asiat jotka toimi Massacressa toimi tässä kunnolla. No, olihan tämä miehen ensimmäinen elokuva menestyksen jälkeen eli ilmeisesti samaa kaavaa yritettiin toistaan uuden menestyksen toivossa.

 Myös hahmoista osa on mitään sanomattomia siitä huolimatta että näyttelijät ovat osittain oman aikansa suurehkoja nimiä vaikka osan tähti olikin sammunut jo vuosia aikaisemmin. Joidenkin tähti oli kumminkin vasta nousussa näihin aikoihin ja niistä suurin on tietysti monipuolinen Robert Englund jonka varhaisia töitä Eaten Alive on. Mutta se tärkein hahmo eli Neville (R.I.P.) Brandin näyttelemä Judd on suhteellisen mieleenpainuva sekopää joka osaa tappamisen jalon taidon ja leffan verisyysaste onkin kiitettävän puolella.

 Eaten Alive ei pääse potentiaaliinsa mutta kyllä tälläkin oma paikkansa kauhuelokuvien historiassa on. Se että onko tällä paikkaa edes kauhufanin hyllyssä onkin sitten eri asia mutta olkoon nyt ainakin toistaiseksi paikallaan.

6,5/10

IMDb

Eaten Alive

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti