lauantai 7. maaliskuuta 2015

Howling 3: The Marsupials


 Ihmissusihyökkäyksiä on tapahtunut läpi historian ympäri maailmaa ja vaikka niitä väitetään vain taruiksi niin niinhän ei asia ole. Tiedustelupalvelut ovat saaneet todisteita siitä että Neuvostoliitossa on moisia ja väittääpä eräs professori että Australia olisi yksi manner missä vielä elelee näitä myyttisiä petoja. Niinhän niitä tietenkin elelee ja yksi heistä pakenee syrjäseuduilta Sydneyiin ja siellä neito kohtaa halpatuotanto kauhuelokuvaa Shape Shifters Part 8 tekevän porukan joka palkkaa elokuvaansa maalta paenneen pedon jonka kauneus lumoaa ihmisiä. Mutta naisen lauma haluaa jäsenensä takaisin.

 Howling 3 jatkaa sitä minkä kakkonen aloitti eli polkee hyvin alkanutta sarjaa vielä syvemmälle suohon eikä tällä ole nimestä huolimatta mitään tekemista kahden ensimmäisen tarinan kanssa. Elokuva on tarkoituksella tehty koomisemmaksi kuin edeltäjänsä mutta hauska tämä ei ole, ei edes tahottomasti, ja koko elokuvassa ei ole kuin muutama hyvä idea. Kaikista en sen tarkemmin kerro mutta yksi niistä on tietenkin se että kun Australiassa ollaan niin ihmissudet ovat pussieläimiä. Myös viittaukset todistetusti ihmisen hävittämään pussihukkaan tuo edes muutamaksi sekunniksi jotain syvyyttä leffaan.

 Leffan tekoa varten ostettiin oikeudet Gary Brandnerin Howling 3: Echoes kirjaan mutta siitä ei tietääkseni hyödynnetty kuin sen ydin eli ihmissusista tehtiin hyväntahtoisempia eikä vain julmia tappajia. Mikä on ajatuksena jopa mielenkiintoinenkin, toisihan se genreen jotain uutta, mutta toteutus ei ota tuulta alleen kuten ei ole ottanut yhdessä muussakaan niistä joissa ajatusta on yritetty toteuttaa. No, Teen Wolf oli ainakin joskus 1980-luvulla hyvä, tosin en ole teosta sen jälkeen edes yrittänyt katsoa.

 Howling 3:n liki 100 minuuttinen kesto on liikaa ja kenties joitain sivujuonia karsimalla tarinaan olisi saatu jotain tolkkua sillä nyt leffa on suurelta osin vain kasa huonosti näyteltyjä irrallisia kohtauksia joita on yritetty yhdistää osaksi suurempaa kokonaisuutta. Kun vielä elokuvan sudet on tehty todella huonosti, muutoin tehosteissa on jopa yritystä, niin kylläpä tämäkin kannattaa jättää välistä.

2,5/10

IMDb

Howling 3: The Marsupials

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti