maanantai 12. lokakuuta 2015

Intruder - Unrated Director´s Cut


 Jennifer on yövuorossa marketin kassalla ja vuoro voisi mennä paremminkin sillä hänen ex-poikaystävä päättää tulla häiriköimään ja kaiken kukkuraksi kaupan omistajat ilmoittavat myyvänsä liikkeen. Näin ollen työpaikkaa ei enää tulevaisuudessa ole mutta työt on tehtävä kunniakkaasti loppuun asti joten ei muuta kuin takaisin hommiin mutta kenties olisi ollut parempi häipyä samantien, kaupassa kun on monia mahdollisia tapoja päästä hengestään kun sopivan häiriintynyt yksilö saa päähänsä hassuja ajatuksia.

 Intruderin ohjaaja Scott Spiegel (jonka sittemmin suurelta osin kadonneeseen lyhytelokuvaan Night Crew vuodelta 1979 Intruder perustuu) on ollut elokuva-alan joka paikan höylä uransa alusta lähtien. Se näkyy jo tässä sillä leffassa on mukana efektifirma K.N.B., Bruce Campbell sekä Sam (joka hyräilee yhdessä kohtauksessa The Evil Deadista tuttua laulua) ja Ted Raimi, vilahtaapa kaupan ulkopuolella kovin tutunnäköinen kellertävä autokin. Tosin Spiegel, Campbell ja Raimit olivat jo kavereita entuudestaan mutta Raimi/Campbell yhdistelmä oli jo vakiintunut kauhuun The Evil Deadin ja sen jatko-osan myötä.

 Leffan budjetti oli kumminkin niin pieni että kaverien palvelukset tuli tarpeeseen. Eikä siinä mitään vikaa ole, onpahan ainakin jäänyt enemmän rahaa suhteellisen näyttäviin K.N.B.:n luomiin verenroiskeisiin sekä tehosteisiin ylipäätään ja Intruder olikin ensimmäinen kyseisen efektifirman työnnäyte (Robert Kurtzman, Greg Nicotero, Howard Berger, Spiegel, Raimit ja Campbell tekivät yhdessä töitä jo Evil Dead 2: n kuvauksissa mutta silloin Mark Shostrom oli efekteissä pääpiruna ja K.N.B.: jäsenet olivat vielä vain pieni osa isompaa joukkoa). Making Off:in perusteella keikka ei todellakaan ollut rahakas silloin aloittelevalle firmalle mutta jalkaa heidänkin piti saada oven väliin ja loppu onkin sitten legendaa ja silmäkarkkia.

 Elokuvan kuolemat on kumminkin verisiä sekä näyttäviä (varsinkin Unrated-versiossa) ja kun alun pakolliset hahmoihin tutustuttamiset on suoritettu niin raatoja tulee tasaiseen tahtiin. Näyttelijät ovat pääosin aloittelijoita joten taso on vaihteleva muttei missään vaiheessa häiritsevän huono ja koska Spiegel on kumminkin liki Sam Raimin tasoinen ohjaaja visuaalisesti niin mikäs Intruderia katsellessa.

 Intruder on joistain heikkouksistaan huolimatta sujuvaa viihdettä alusta loppuun ja slasher-fani varmasti pitää tästä. Tosin saa tästä splatter-fanikin jotain pientä riemua irti ja nykykauhun katsojille leffa saattaisi toimia pienenä herättäjänä sen suhteen miten hommat pitäisi oikeasti tehdä. Kaikille Intruderista kiinnostuneille suosittelen katsottavaksi jonkun Making Off: in leffasta sillä elokuvan teko- ja julkaisuprosessi on mielenkiintoinen. Tai on ainakin minulle, voi olla ettei Sinulle (juuri Sinulle) välttämättä olekaan.

8,5/10

IMDb

Intruder

DVDCompare

DVD

BluRay

Movie - Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!!!)

Intruder

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti