sunnuntai 11. lokakuuta 2015

The Redeemer: Son of Satan!


 Luokkakokous, aika jolloin nähdään kenestä on tullut läski, juoppo, huijari (asianajaja), valehtelija (asianajaja), narttu, saarnamies, rikas tai ihan oikea ihminen. Tästä entiset kristityn Stuart Morse Academyn oppilaat tulevat ottamaan selvää mutta yllätykseksi heitä tulee vain kuusi paikalle. Pian he huomaavat että heidät on lukittu koulun alueen sisälle ja eipä aikaakaan kun ensimmäinen ruumis löytyy.

 The Redeemer kuvattiin neljässä viikossa vuonna 1976 mutta leffa julkaistiin vasta 1978. Elokuvaa pidetään slasher-elokuvan varhaisteoksena ja sitä se toki on, amerikkalainen varhaisversio ainakin sillä italialaiset ja britit olivat tehneet omat vastaavanlaiset jo vuosia aikaisemmin.

 Mutta The Redeemerissä on oma persoonansa, ne omat pikku jujut jotka erottaa sitä sadoista muista. Muutaman mainitakseni niin yksi niistä jujuista on persoonalliset tapot, toinen on omalaatuinen tunnelma ja kolmas on peukalo sekä siihen liittyvät asiat mutta eipä siitä sen enempää. Toki tässä on paljon tuttuakin kuten heikot näyttelijöiden suoritukset ja hahmojen epälooginen käyttäytyminen mutta ne nyt tahtoo olla koko genren yleinen heikkous, toki poikkeuksiakin löytyy.

 Kun leffa vielä yllättää otteeseen jos toiseenkin niin Nurisija on suhteellisen tyytyväinen vaikkei The Redeemer: Son of Satan! mikään klassikko olekaan, hyvä roskaleffa kylläkin. Hyllyssä tämä tulee kumminkin pysymään, ainakin vielä jonkun aikaa.

7/10

IMDb

The Redeemer: Son of Satan!

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti