maanantai 9. marraskuuta 2015

What We Do in the Shadows


 Dokumenttiryhmä seuraa Uudessa Seelannissa kämppiksinä asuvien Vlad the Pokerin, Viagon, Deaconin ja Petyrin elämää. Poikkeuksellisen nelikosta tekee se että he ovat vampyyreitä mutta heilläkin on oma arkensa. Helvetin outo arkensa ja sitä kuvatatessa ryhmälle tulee samalla tutuksi muiden Wellingtonin elävien kuolleiden sekä hirviöiden elämä.

 Mitä helvettiä minä just katsoin? Okei, mockumentary vampyyreistä ei ole mitenkään uusi asia mutta tämä on jotain tyystin erilaista. Ensinnäkin mockumentarylle irvaillaan (ei sitä mitenkään sanota tai osoiteta mutta niin minä asian käsitin) mutta se on täysin sivuseikka.

 Se mikä ei ole sivuseikka on se että käsikirjoittaja/ohjaaja/näyttelijä kaksikko Jemaine (mm. Flight of the Conchords) Clement ja Taika (mm. Green Lantern) Waititi ovat onnistuneen luomaan jotain todella omalaatuista sekä omituista. Ja pääosin toimivaa sekä hauskaa sillä silloin kun tätä ei katsonut hölmönä Mitä helvettiä-ilme naamalla niin silloin nauroi. Silloin kun älysi nauraa sillä vitsit ovat outoja ja niiden ajoitus sekä rytmitys on kaukana totutusta. No, ei kenties Monty Python faneille mutta en minä osalle heidänkään jutuista älynnyt ensimmäisellä kerralla nauraa vaan tuijotin hölmönä Mitä helvettiä-ilme naamalla.

 Leffa perustuu Clement/Waititi kaksikon omaan lyhytelokuvaan nimeltä What We Do in the Shadows: Interviews With Some Vampires jota en ole vielä katsonut. Kenties korjaan asian vielä joku päivä mutta itse elokuvasta en aio enempää kertoa vaan katsokaa What We Do in the Shadows jos haluatte nähdä jotain erilaista, hiukan puutteellista ja loppua kohden valitettavasti hiipuvaa mutta erilaista.

8/10

IMDb

What We Do in the Shadows

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti