lauantai 16. tammikuuta 2016

Split Second - The Japanese Cut


 Lontoo, 2008. Harley Stone on loppuun palanut poliisi joka elää kahvilla ja suklaalla ilmaston lämpenemisen runtelemassa kaupungissa jonka kadut ovat veden vallassa. Mutta kaduilla on myös jotain Stonelle tuttua: Sarjamurhaaja joka vie uhreiltaan heidän sydämet ja joka tappoi Stonen parin 3 vuotta aiemmin. Kostohan ei kylmene koskaan mutta bensaa voi tuleen heittää aina lisää...

 Tony Maylam on useimmille tuttu ohjaaja The Burningin ansiosta ja Rutger Hauerin moni tietää mm. The Hitcheristä tai Blade Runnerista mutta hämmästyttävän harvat tuntuvat tietävän tämän.

 Split Second on minulle hyvin rakas elokuva ja sohvan toisen nurkan mukaan "Silmiäkin kirveli kun testosteroni haisi sen verran voimakkaasti" ja tottahan se on: Split Second on hyvin miehinen elokuva, Äijjä-leffa (Ei Hynynen/Nikula Pelle-Äijjä) ja juurikin siksi rakas. Miehet ovat sikoja vaikka naisistaan välittävätkin, he polttavat, ryyppäävät, haisevat ja asuvat sotkussa. Kuulostaa taivaalliselle, eikö? Leffassa on yksi keskeisempi naishahmo ja kumma kyllä hänellä on oikeasti tarkoitus elokuvan juonen ja sen hahmojen toiminnan kannalta joten edes Kim Cattrall ei onnistu miehisyyttä pilaamaan.

 Toinen naishahmo on käsikirjoituksessa ollut ja kohtaus on jopa kuvattukin ja se onkin toinen tämän Japanese Cuttin lisäkohtauksista joita ei ole aikaisemmin länsimaissa nähty. Ja täysin turha kuten toinenkin lisätty kohtaus vaikka siinä nyt on sentään verta ja kuolemaa.

 Ongelmatonhan Split Second ei ole vaan osa kohtauksista olisi vaatinut uusinta otoksia ja jos nyt oikeassa olen niin syynä ei ole Maylam vaan joitain kohtauksia ohjannut Ian Sharp. Varsinkin lopun hutilointi raivostuttaa todella pahasti mutta silti pidän tästä edelleen. Jopa niin paljon että tämäkin on "Unohdettu Klassikko".

8/10

IMDb

Split Second

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer (Moneskohan tämä on jo? Hiton Blogger...)

Split Second

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti