sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Cooties


 Lapset ovat elämänhalun sekä -ilon imeviä mustia aukkoja ja opettajat jos ketkä tietävät tämän. Kananugetista saadun viruksen myötä Fort Chickenin opettajat saavat kimppuunsa lauman lapsia jotka ovat ennen tuhonneet vain "sielun" mutta nyt lähtee henki, tosin sitä ennen lähtee sormia, naama tai sisuskalut eikä sen estämiseksi auta edes Crossfitin harrastaminen. Opettajilla on edessään normaalia maanantaita huomattavasti kusisempi päivä.

 Tämän suhteen ei ollut kummoisia odotuksia enkä edes oikeastaan tiedä miksi ei ollut. Voi olla siksi että kyseessä on kauhukomedia, vieläpä moderni sellainen, ja niiden onnistumisprosentti on ollut heikko joitain poikkeuksia lukuunottamatta.

 Cooties menee kumminkin niiden poikkeusten joukkoon sillä vaikka ei tämäkään huipputuotos ole niin kyllä leffassa on tarpeeksi paljon toimivia piirteitä kuten hyvä huumori ja sopivasti verellä sekä sisuskaluilla läträystä. Näyttelijät (joista Elijah Wood on toiminut tuottajana ja Leigh Whannell käsikirjoittajana) toimivat kauttaaltaan vaikka osa lapsinäyttelijöistä onkin niin ja näin. No, onneksi lapsukaiset ei tapahtumista huolimatta ole keskiössä ja ne ottavat osumaa kiitettävään tahtiin.

 Leffa on nykystandardeilla yllättävän tyly sekä epäkorrekti ja kunnon kasari-henki on läsnä suhteellisen vahvasti musiikkeja myöten eikä haittaisi yhtään jos tämä saisi jatkoa joku päivä mutta sitä ei kumminkaan ole näillä näkymin tulossa.

 Cooties on kiva hyvän mielen leffa mutta jos olet herkästi loukkaantuvaa sorttia ja sieraimesi ovat vastaan ottavia vesimelonin kokoisille esineille niin tuijota vaikka tiiliseinää ja anna muiden nauttia omista jutuistaan ilman Sinun pakkautumista asioihin joita et ymmärrä, kiitos.

7,5/10

IMDb

Cooties

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti