sunnuntai 22. lokakuuta 2017

The Evil


 Psykiatri C.J. Arnold ostaa vanhan kartanon perustaakseen sinne päihdehoitolan mutta koska rakennus on ollut pitkään tyhjillään niin se on siivouksen sekä korjailun tarpeessa. Joten onneksi hänellä on ystäviä jotka ovat valmiita uhraamaan omaa aikaansa auttaakseen lekuria hyvän asian eteen. Talo on kumminkin ollut syystäkin tyhjillään.

 Olin nähnyt The Evilin viimeksi joskus VHS:n kultaisina vuosina jotenkuten värinsä säilyttäneenä monennenko lie sukupolven kopiona. Mutta kuinkas ollakaan niin muistin jopa joitain kohtauksia leffasta joka on jäänyt suotta monille tuntemattomaksi.

 Sillä vaikka The Evil ei ole erityisen persoonallinen niin omassa kliseisyydessään leffa toimii hyvien näyttelijöiden (mm Richard (R.I.P.) Grenna ja Andrew Prine) sekä tarpeeksi monen yllätyksen ansiosta sillä tapahtumia ei juurikaan pohjusteta eikä niistä anneta ennakkovaroituksia. Tosin osassa tapahtumisst ei ole järkeä saatika logiikkaa mutta ei pidä antaa moisten pikkuasioiden häiritä.

 Noin 700 000 dollarin budjetti on ollut pieni jo 1978 eli jostain on tingitty ja yksi niistä säästön kohteista on ollut tehosteet joiden määrä on raatojen määrästä huolimatta pieni. Ne vähäiset joita leffasta löytyy on kumminkin kelvollisia vaikkei varsinaisesta uskottavuudesta voidakaan puhua. Mutta jälleen: Ei pidä antaa moisten pikkuasioiden häiritä.

 The Evil on toimiva kauhu huttu jonka parissa ei tarvitse kelloa tuijotella sillä leffa etenee tasaisen varmasti ilman turhia, tai ainakaan turhan pitkiä, jaaritteluja kohti loppua jollaista en todellakaan osannut aikoinaan odottaa. Nyt tosin osasin sillä se oli yksi niistä asioista jonka leffasta muistin.

7/10

IMDb

The Evil

DVDCompare

The Evil

Leffa

The Evil

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti