sunnuntai 23. joulukuuta 2012

The Church


 Ristiretkien aikana surmattiin kristittyjen lahtari jumalan nimissä kymmeniä tuhansia ihmisiä. Erään heidän jälkeensä jättämän joukkohaudan päälle on rakennettu katedraali jonka restauroinnin aikana löytyy pergamentin puolikas ja kun utelias työntekijä alkaa seuraamaan siinä olevia johtolankoja niin uteliaisuus kostautuu äkkiä.

 Tämä on "virallinen", ainakin Argenton ja Bavan mukaan, Demons 3. Se oli tekonimenä mutta ennen julkaisua nimi muutettiin ja Argento vaihtoi ohjaajan ennen kuvauksia Lamberto Bavasta Michele Soaviksi ja kyllähän tyyli poikkeaa edeltäjistään paljon.

 Koko elokuva on maltillisempi tarinan kerronnassaan kuin aikaisemmat mutta ei käy tylsäksi missään välissä sillä asiat kumminkin etenee, loppu vaan on heikko muutamasta kauhuelokuvan historian hienoimmasta hetkestä huolimatta. Soavi on huomattavasti kyvykkäämpi ohjaaja kuin Lamberto Bava ja visuaalisesti tyyli onkin hieno. Italialaisissa elokuvissa vaan tahtoo olla sama ongelma kuin suomalaisissa, ylinäyttelyä löytyy mutta itseäni se ei ole koskaan häirinnyt näissä. Suomalaisissa taas...

 Pari muuta Demons 3:n nimellä liikkuvaa teosta on Lamberto Bavan TV elokuva The Ogre (IMDb jonka kuvasta huolimatta kyseessä ei ole Demons 2) sekä Umberto Lenzin Black Demons (IMDb). The Church, The Ogre ja Black Demons ovat kaikki kumminkin omia elokuviaan joilla ei ole mitään tekemistä Demonsin tai Demons 2: n kanssa ja onhan Demonseja tullut myös neljäs, ainakin. Siitä taas joskus.

7,5/10

IMDb

The Church

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti