lauantai 22. joulukuuta 2012

The Hobbit: An Unexpected Journey + Extended Cut


 13 kääpiön joukko on päättänyt saada Smaug lohikäärmeen valtaaman kotinsa takaisin Gandalfin sekä yhden hobitin avustuksella. Siinäpä perustarina onkin ja mukana on paljon samoja paikkoja, hahmoja ja naamoja Lord of the Ringseistä. Mutta niin taisi olla kirjassakin samoja hahmoja, Klonkku nyt ainakin, ja mikäs siinä, mukavahan vanhoja tuttuja on katsella.

 Monelle tämä on ollut kuluneen vuoden odotetuin elokuva ja kyllähän tätä odotti itsekin, en niin paljon kumminkaan kuin The Dark Knight Risesia, Dreddiä, Skyfallia tai Prometheusta. Ja vaikka taso ei olekaan Lord of the Ringsin luokkaa niin plussan puolella ollaan suht selkeästi. Kirjan lukemisesta on kulunut kohdallani jo reilut 20 vuotta joten en lähde siihen edes vertailemaan, muistikuvia on nolla mutta luin sen kumminkin loppuun, toisin kuin Lord of the Ringsin jota olen yrittänyt kolmesti mutta ennätys etenemä taitaa olla jotain 300 sivun luokkaa.

 Pitkä kesto ei häiritse tippaakaan sillä tylsistymäään ei pääse missään vaiheessa, tästä pitää huolen liki liiaksikin äityvä toimintajaksosta toiseen juokseminen. Ja kun viihdearvot sekä ulkoinen komeus toimii niin kannattaa käydä joulun välipäivinä teatterissa.

7/10

PS: The Lord of the Ringsit paranivat lisättyjen kohtausten seurauksena ja niin kävi The Hobbitinkin noin 13 lisätyn minuutin seurauksena. Elokuvan rytmi tasoittui eikä kokonaisuus tuntunut enää niin täyteen ahdetulta toimintakohtaukselta kuin aikaisemmin vaikka ne kaksi kohtausta, kivijättiläiset ja Great Goblin, jotka tuntuivat aikaisemminkin tarinan kannalta hiukan turhilta ovat sitä edelleen vaikka komeaa katsottavaa nekin ovat.

 13 minuuttia on jaettu tasaisesti läpi elokuvan ja niistä minuuteista on vain muutama pidempiä, yhtenäisiä pätkiä enkä ainakaan muista että suoranaisia uusia kohtauksia olisi ollut vaan kaikki on vain tuomassa lisäpituutta jo teatterissa nähtyihin kohtauksiin. Ei vieläkään LotR: in tasoa mutta pieni harppaus eteenpäin kumminkin

8/10

IMDb

The Hobbit: An Unexpected Journey

DVDCompare

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti