torstai 2. toukokuuta 2013

Friday the 13th Part 3 - 3D


 Jasonin hengiltä saaminen on vaikeaa ja kun ihmisiltä silmä välttää niin veikkonen ottaa ja lähtee liikekannalle pahasti haavoittuneena ja lähiseudun asukkaat alkavat vähenemään. Samoihin aikoihin alueelle tekee paluun myös Chris jolla on omia traumojaan alueen metsiköistä ja muutaman vuoden tauon jälkeen hän tuo mukanaan kaveriporukkansa, jossa on mukana sekalainen seurakunta, ja onpa paikalla myös lapsuuden tuttu ja paikalle pakkautuu vielä ilkeitä jengiläisiä. Näin ei Jasonin elämä käy tylsäksi ja tekemistä riittää.

 Ohjaajaksi palasi Steve Miner enkä ole varma oliko 3D kikkailut yhtiön vai tuottajien aikaan saannoksia mutta idioottimaisia ne ainakin ovat. Kameraa kohti tungetaan tavaraa tasaiseen tahtiin ja joukossa on milloin jojo, lompakko, silmämuna, rotta, marisätkä ja vähän kaikkea mitä on vaan keksitty. Tappojen tahti on alusta lähtien rivakkaa ja niissä on sopivaa kekseliäisyyttä mikä nostattaa osakkeita mukavasti sillä mukaan on saatu slasher genren hienoimpia hetkiä ja vaikka tämä, kuten muut osat ja monet aikalaiset, ovatkin verisiä niin verrattuna nykyisiin loppujen lopuksi aika kesyjä ja itse kuulun niihin jotka ei pahemmin välitä nykyisistä ns kidutuskauhuista vaikka on niissäkin muutama onnistunut, vanhemmissa vain on tunnelmaa enemmän ja siitä syystä enemmän uskottavuutta. Käytän sanaa "uskottavuutta" tässä suhteellisen väljästi.

 Näin nämä aikoinaan oikeassa järjestyksessä ja tämä sisältää sen hetken kun Voorhees saa lopullisen muotonsa ja uskottavuutensa, ja tätä saattaa joku pitää spoilerina, kun hän näyttäytyy ensimmäisen kerran jääkiekkomaskissaan. Näky oli silloin vakuuttava ja vaikkei nyt enää samaa tunnetta aiheuttanut niin kyllä sen muistaa.

 3D pöljäilyt ei tätä kumminkaan pilaa ja tämä onkin parempi kuin kakkososa vaikkei ensimmäisen tasolle pääsekään

7/10

IMDb

Friday the 13th Part 3

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti