tiistai 7. toukokuuta 2013

Halloween 4: The Return of Michael Myers


 Lokakuun 30.1988 ja pahasti palanutta Michael Myersia ollaan siirtämässä mielisairaalan suljetulta osastolta toiseen sairaalaan tohtori Loomisin vastusteluista huolimatta. Ja kuinka ollakaan Michael saa kuulla ambulanssissa jotain joka saa vihannekseksi luokitellun mielipuolen tappohalut taas heräämään ja halloweenin vietto vanhoissa puuhissa kotikaupungissa on jälleen ajankohtainen. Sanan kiiriessä paikallisten korviin paniikki alkaa kasvamaan ja kaikkien pelätessä historian toistoa osa aseistautuu pahimpaan.

 Akkad ei voinut antaa rahasammon pysyä kuolleena vaan toi sarjan vuosien tauon jälkeen takaisin tutuille urille erilaisen kolmannen osan jälkeen yllättävän onnistuneesti. Leffan tempo on totutun rauhallinen mutta ei kumminkaan missään vaiheessa tylsä ja pahimmat kliseet on onnistuttu pääosin välttämään, onpa mukaan saatu jopa vähän jotain uuttakin. Mutta vaikka pääosin homma toimiikin niin ei näissä pysty välttämään ennenkin nähdyn tunnetta sillä vaikea tällaisista on tehdä jotain uutta ja ihmeellistä, toimivaa kylläkin kaikesta huolimatta.

 Paketti pysyy kasassa liki loppuun asti sillä koko leffan pahin notkahdus tulee juuri ennen lopputekstejä. Tästä sai alkunsa Danielle Harrisin elokuva ura jota on tullut seurattua sillä lahjakkaasta lapsesta on kasvanut lahjakas sekä kaunis nainen joka on näytellyt laajemmallakin skaalalla mutta on kumminkin pysynyt kauhuelokuvissa ja varsinkin onnistuneen Halloweenin remaken jälkeen genrestä on töitä löytynyt.

 Harvoin jatko-osat ovat hyviä, tason ollessa tuurillaan kohtalainen tai edes siedettävä, ja varsinkin lapsinäyttelijät raivostuttavat yleensä sen verran että verenpaine kohisee korvissa mutta tässä ei todellakaan sitä ongelmaa ole vaan kyseessä on kelpo osa pitkässä sarjassa.

7/10

IMDb

Halloween 4: The Return of Michael Myers

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti