perjantai 17. toukokuuta 2013

Scared to Death


 Kun opiskelija löytyy kuolleena niin ainoana johtolankana on lima jota on ympäri asuntoa. Poliisien ollessa ymmällään, ja lehdistönkin kiinnittäessä asiaan huomiota ruumismäärän ollessa jo tusinan paikkeilla, kuolemien tutkintaan sotkeutuu, entisten työkavereiden ja olosuhteiden pakottamana, entinen etsivä Ted Lonergan. Ja alkaakin olla pian selvää ettei kuolemien takana ole mikään perushullu vaan jotakin huomattavasti pahempaa.

 Muistelisin olleeni noin 12-vuotias kun näin tämän ensimmäisen kerran ja on leffa tullut katseltua muutamaan otteeseen tässä vuosien varrella. Yllättävän hyvin William Malonen esikoisohjaus vieläkin toimii olentokauhun ystävälle vaikka mikrobudjetin pienuus näkyykin vähän kaikessa. Hyvän jakelun leffa kumminkin aikoinaan sai, olipa jopa Suomessakin "kultaiseen" K-18 aikaan, ja takuulla moninkertaisti sijoittajien rahat minkä johdosta onkin ihme ettei jatkoa tullut kuin vasta 1990 nimellä Syngenor (NurinaNurkka) ja samaisella nimellä tämäkin liikkui aikoinaan maailmalla.

 Tarinan kerronta muistuttaa paljon slashereitä mutta kyllähän tämä on Alien rip-off, erilaisista lähtökohdistaan huolimatta, ollen kumminkin siitä positiivisemmasta päästä kuten saman ohjaajan Creature (a.k.a. Titan Find). DVD julkaisuja en tiedä muita kuin hyllyssäni olevan Pegasuksen brittijulkaisun vuodelta 2002, varmaan muitakin on, mutta hifistien kannattaa kokeilla löytää käsiinsä jokin muu versio sillä kuvaa ei ole korjailtu vanhoilta keloilta juuri lainkaan. Mutta minulle riittävästi.

7/10

IMDb

Scared to Death

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti