tiistai 20. elokuuta 2013

Syngenor


 Kuten kaikki tiedämme, sodissa kuolee ihmisiä. Aseteknologia kehittää koko ajan uusia keinoja tappaa vihollinen ilman että omia menehtyy ja monikansallisen aselaboratorio Norton Cyberdynen ratkaisu asiaan on luoda geneettisesti ylivoimainen tappokone Syngenor joka kykenee lisääntymään omin avuin. Erään kokeen yhteydessä yksi prototyypeistä tietysti karkaa ja totuuden peittely alkaa. Mutta joitain ei piilottelu kiinnosta vaan valta ja tulokset.

 Syngenor on löyhä jatko-osa mikrobudjetin Scared to Deathille (NurinaNurkka) jossa tajuttiin pitää hirviö varjoissa. Tässä moista ei ole älytty vaan huonot kumipuvut tuodaan kaikille naurettaviksi ja näin pilataan sitä tunnelmaa joka ensimmäisessä toimi suurelta osin hyvin. Loppua tuhotaankin sitten pääosin huonoilla näyttelijöillä sekä umpikliseisillä hahmoilla ja ennalta-arvattavuudella eikä ole yllätys että tämä on jäänyt ohjaaja George Elanjian Jr: n ainoaksi elokuvaksi. Ei käsikirjoituskaan mikään riemuvoitto ole mutta olisi tarinasta saanut jotain edes hiukan parempaa aikaiseksi.

 David (R.I.P.) Gale oli yksi 1980-luvun kauhuikoneista Re-Animatoreiden ansiosta ja onkin sääli että muutoinkin pitkän uran tehneen ja 54-vuotiaana kuolleen britin viimeiset vuodet meni tällaisiin. Käsikirjoituksessa oleva viittaus Re-Animatoriin on jokseenkin turha, vaikka mukavaahan niitä on löytää, mutta Galen hahmo on paikoitellen yllättäväkin ja ainoa hyvä koko tarinassa. No, onpahan koko roskassa edes yksi oikea näyttelijä ja pisteiden nostaja.

 Syngenorissa ei toimi kovinkaan moni asia eikä tähän auta elokuvan väkisin venyttäminen "yllättävine käänteineen" yhtään ja leffan katsomiseen onkin vain yksi syy: Huonous. Eli jos sellainen kiinnostaa niin eikun katsomaan, kaveriksi suosittelen 3 promillen humalatilaa.

3/10

IMDb

Syngenor

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti