sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors


 Elm Streetin nuorien ongelmat unien kanssa jatkuvat ja ovat vain pahentuneet. Jopa siinä määrin että ne jotka eivät ole tehneet onnistunutta "itsemurhaa" ovat lukittuina psykiatriseen sairaalaan jossa kuolemiset tietysti jatkuvat. Taustalla on tuttu veitsihanska joka ei ole kumminkaan valmistautunut vanhan vihollisensa kohtaamiseen saatika siihen ettei hän ole ainoa joka voi hallita unia sillä jokaisessa oleva sisäinen voima on muutettavissa aseeksi painajaisia vastaan.

 Kolmas osa palautti sarjan perusteet taas ruotuun ja kakkosen epäonnistuneet ratkaisut unohdettiin. Mukaan saatiin myös Wes Craven jonka tarinan pohjalta tämä tehtiinkiin, rankasti karsittuna tosin sillä suuri osa Cravenin visioista olisi käynyt liian kalliiksi. Mutta joka tapauksessa parannus edelliseen on huomattava ja kyseessä onkin yksi sarjan parhaista vaikka kauhupuolta onkin miedonnettu fantasiamaisilla elementeillä.

 Ensimmäisestä tuttu Heather Langenkamp lähti myös tähän mukaan joka saattoi olla virhe sillä tämän julkaisun jälkeen hän sai vuosikausiksi turhankin innokkaan ihailijan jota myös ahdistelijaksi tai vainoajaksi voi kutsua ja Langenkamp joutuikin vetäytymään julkisuudesta liki kokonaan ja näin meni myös lupaava ura vaikka satunnaisesti tekeekin näyttelijän töitä edelleen.

 Efekteiltään sekä tarinaltaan hyvin toimiva elokuva jota tukee hyvät hahmot sekä näyttelijät, etunenässä tietty Robert Englund muttei muillakaan ole mitään hävettävää ja varsinkin Langenkampin kyvyt ovat menneet harmittavasti hukkaan.  

8/10

IMDb

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti