sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Dogs


 Jokin tappaa seudun karjaa ja syylliseksi veikataan isoa kissaeläintä, kojootteja tai sutta. Kun ihmisiäkin alkaa löytymään raadeltuina niin on selvää että ongelma on saanut suunnan pahempaan mutta kukapa uskoisi syylliseksi koiralaumaa joka koostuu täysin normaaleista lemmikeistä jotka ovat päässeet veren makuun? Ei kukaan ja nyt voi olla jo liian myöhäistä.

 1970-luku oli eläinkauhun kulta-aikaa ja silloin tehtiin liki kaikista vähänkään liikkuvista vaarallisia tappajia, kiitos Jawsin ja Grizzlyn jotka olivat aikansa suurmenestyksiä jollaisen jokainen studio olisi halunnut. Näistä Squirm tappaja kastematoineen lie surkuhupaisin esimerkki. Dogs on ohjaaja Burt Brinckerhoffin harvoja TV:n ulkopuolelta tulleita ohjauksia eikä elokuvan taso ole juurikaan aikansa TV-elokuvaa kummempi.

 Elokuva kuului lapsuuden suurin suosikkeihin ja ymmärrän syyn silloiseen fanitukseen sillä ei 10-vuotiaana tullut kiinnitettyä huomiota köykäiseen ohjaukseen tai naurettavan näköisiin koirahyökkäyksiin, toisin kuin 28-vuotta myöhemmin, sillä Dogsissa on kumminkin yritystä kuolleisuus osastolla. Näyttelypuoli on tasokasta muuhun leffan tasoon katsottuna ja heistä David McCallum kuuluu mainita erikseen sillä mies on osalle tuttu vanhasta brittiläisestä Sapphire & Steel scifi-sarjasta mutta nykyään kasvot lie tutummat NCIS:stä.

 Vaikka pidänkin 1970-luvun elokuvista ja eläinkauhusta niin eipä tästä juuri mitään jää varmaankaan mieleen, paitsi ne kohdat mitkä muisti takaraivon pikku-Nurisija, lupaavan perusidean ohella vaikka touhu loppua kohden paraneekin. Kunnes loppuratkaisu vesittää loputkin yritykset.

4/10

IMDb

Dogs

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti