perjantai 13. syyskuuta 2013

Odd Thomas


 Odd Thomas on pikaruokalan kokki joka ei halua elämältä mitään erikoista. Ainakaan erikoisempaa kuin hänen elämänsä jo on sillä kuolleiden sekä ylipäätään tuonpuoleisen asukkaiden näkeminen sekä jatkuva läsnäolo ei ole jokaisen arkipäivää toisin kuin hänelle. Tästä kyvystä on ollut useasti hyötyä vaikka helppoa "lahjan" kanssa ei ole, varsinkin sen peittäminen muilta tuottaa hankaluuksia. Etenkin kun nähtävää alkaa tulemaan totuttua huomattavasti enemmän.

 Elokuva perustuu Dean R. Koontzin samannimiseen kirjaan joka ei ole itselleni tuttu. Tai yksikään niistä sillä suomennettuna sarjassa on tullut 3 ja amerikoissa on jo kahdeksas tuloillaan ja niiden lisäksi on ilmestynyt muutama novelli sekä sarjakuvia. En tiedä minkä verran käsikirjoittaja/ohjaaja Stephen Sommers on Oddia muuttanut ja vaikka elokuva jätti toivomisen varaa niin hahmo vaikutti sen verran hyvälle että mielenkiinto Koontzin lukemiseen heräsi uudelleen, viimeiseen kahteentoista vuoteen kun ei ole tullut luettua mieheltä muita kuin Frankenstein-sarjaa.

 Leffan pahin kirosana tulikin jo mainittua: Sommers. Hänet pitäisi laukaista aurinkoon rikoksista elokuvanjumalia kohtaan sillä vaikka The Mummy ja Deep Rising ovatkin kohtalaisia niin ei hänestä ole tekemää keskinkertaista parempaa ja huonoimmillaan hän onkin sitten äärimmäisen huono (Van Helsing, G.I.Joe). Tälläkin kertaa löytyy hidastuksia sekä tyhjiä mahtipontisuuden yrityksiä joita tarina ei olisi tarvinnut mutta kestoa on nykyaikana hämmästyttävät 92 minuuttia joten turhia rönsyilyjä ei ole.

 Dialogissa on ongelmia mutta näyttelijät ovat tasokkaita, Willem Dafoe on valitettavasti jälleen haaskattu mitättömään rooliin, joista Anton Yelchin Odd Thomasina oli positiivinen yllätys vaikka on hän lupauksia tasostaan antanut aikaisemminkin. Viihdyttävä lauantai aamun elokuva jossa ei tarvitse ajatella mutta ei kyllä pitäisikään sillä aika ennalta-arvattava tuotos kumminkin on. Mutta toimii kaikesta huolimatta.

7,5/10

IMDb

Odd Thomas

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti