torstai 19. syyskuuta 2013

Piranha 3D


 Lake Victorian pohja halkeaa ja maanalaisesta luolastosta vapautuu parvi suuria, esihistoriallisia piraijoita joille on kova ruokahalu. Syötävää kyllä riittää sillä on kevätloma ja järven sadat vähäpukeiset sekä hyvin muodostuneet lomalaiset käyvät ravinnoksi vallan mainioksi sillä ei valtaosasta ainakaan ajattelemaan tunnu olevan.

 Piranha on jo toinen päivitys Joe Danten ohjaamasta elokuvasta (Ensimmäinen on 1995 tullut TV-elokuva). Yhtäläisyyksiä näillä on hyvin vähän mutta eipä remaken tarvitsekaan olla orjallinen toisinto. Ohjaaja Alexandre Ajan uraan mahtuu pari muutakin remakea, The Hills Have Eyes sekä Etelä-Korealaisesta Into the Mirrorista tehty Mirrors, ja merkillepantavaa on se että molemmat ovat jokseenkin onnistuneita ja kannattaapa miehen muihinkin töihin tutustua. Ja ei Piranhakaan huono ole, se taas riippunee näkökulmasta, sillä harvoin (jos koskaan) on vastaavanlaista huononmaun julistusta tehty näin isolla budjetilla.

 Leffa tarjoaa verta ja paljasta naisvartaloa antaumuksella mutta kai tässä on silmänruokaa naisillekin, kohdeyleisö tosin on selkeästi hormoonimyrskyjen kanssa painiva iloinen itseensä tutustuva teinipoika. Hahmoista ei pääpiirteittäin välitä tippaakaan sillä hermoille käyviä riittää joten niiden kohtaloa katsookin liki hurraten ja heidän poistuminen on näyttävää, kiitos jälleen KNB: n jäsenten sekä asiansa osanneen CGI väen.

 Piranha (3D) on Troma-sukupolven synnyttämä elokuva sillä kyseinen yhtiö on jo vuosikymmenet tehnyt tämän kaltaisia veren ja ryntäiden riemulauluja valtavirran ulkopuolella, paljon pienemmällä rahalla maun ollessa yhtä huono, mutta nyt moisesta on tullut osa mainstream elokuvaa. Kiitoksia tai kirouksia siitä voi tarjota Splat Packin suuntaan josta tässäkin vilahtaa Eli Roth.

 Leffa on roskaelokuvaa puhtaimmillaan eikä tätä voi paljon muunlaisen ystäville suositellakaan. Itselleni tällaiset ovat tervetullut lisä uusissakin elokuvissa jottei aina tarvitse siirtyä paria vuosikymmentä taaksepäin.

8/10

IMDb

Piranha 3D

DVDCompare

DVD

Piranha 3DD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti