sunnuntai 22. syyskuuta 2013

The Bourne Ultimatum


 Ultimatum on suoraa jatkoa Supremacyyn ja Jason Bournen muisti alkaa avautua enemmän. Mies on kostoretkellä hänen elämänsä tuhonneita tahoja vastaan ja tapaus on alkanut pikkuhiljaa vuotamaan median tietoisuuteen mikä ei sovi korkeamman tahon päättäjille vaan Bourne on saatava vaiennettua, lopullisesti. Muttä hänen koulutuksensa onnistui liiankin hyvin ja luomus on kääntynyt luojaansa vastaan.

 Harvoin, tai oikeastaan koskaan, on tullut vastaan elokuvasarjaa joka paranee edetessään mutta niin vain kävi näiden kohdalla että trilogian viimeinen osa lyö eteen toimintatrilleriä parhaimmillaan. Tarina on loistavasti kirjoitettu ja tätä tukee Paul Greengrassin levoton mutta intensiivinen ohjaus joka kieltämättä välillä käy lähellä rasittavan rajaa mutta ei kumminkaan koskaan riko sitä ja tunnelma pysyy alusta loppuun hyvin kasassa.

 Tälläkään kertaa ei käsikirjoitukseen ole eksynyt mitään turhaa eikä hiomista tarvita vaan kaikki toimii niinkuin pitääkin. Kirjaa en ole lukenut sitten ala-asteen joten en muista siitä juurikaan mitään eli en tiedä minkä verran asioita on siihen verrattuna muutettu mutta ainakin elokuvat ovat hyviä.

 Jason Bournen tarina saa kunniakkaan päätöksen ja Jeremy Rennerin tähdittämä The Bourne Legacy alkaa omalla tahollaan ajallisesti samaan aikaan kuin tämä päättyy. Veikkaan että siitä oli ainakin suunnitteilla trilogia vaikkei jatkosta ole mitään kuulunutkaan ja kuka tietää vaikka Jason Bourne tekisikin vielä paluun sarjaan.

10/10

IMDb

The Bourne Ultimatum

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti