tiistai 26. marraskuuta 2013

Curse of Chucky - Unrated


 Nica on pyörätuolinsa vankina ja asuu suuressa talossa ongelmaisen äitinsä kanssa. Mutta kun äiti oletettavasti riistää oman henkensä samana päivänä kun postissa saapuu Good Guy-nukke niin asioita ei helpota uskovainen isosisko joka tuomitsee äidin teon ja haluaa laittaa Nican hoitolaitokseen sekä myydä perintötalon. Tyypillistä kristillistä (tai minkä tahansa uskonnon) tekopyhyyttä siis. Suvulla on tietysti salaisuutensa mutta miten Charles Lee Ray a.k.a. Chucky liittyy kaikkeen?

 Curse of Chucky on Child's Play-sarjan kuudes osa ja myös yksi parhaista eikä tätä kannata katsoa, vaikka kenties voikin, yksittäisenä elokuvana vaan osana suurempaa kokonaisuutta. Ohjaaja/käsikirjoittaja Don Mancini on kuullut faneja sillä edellisen komediallisuus, sekä tarina, on suurelta osin kuopattu ja leffa on huomattavasti synkempi kuin kyseiset edeltäjät vaikka toki Chucky, jonka äänenä on jälleen Brad Dourif, hallitsee edelleen onelinerit. Elokuva onkin tunnelmaltaan ensimmäisen kaltainen ja perinteisempi kauhuelokuva mikä on hyvästä vaikka pidinkin parista edellisestä niiden yliampuvuuden vuoksi.

 Käsikirjoitus on monisyinen ja vaikka ennalta-arvattavuutta löytyykin jonkun verran niin yllättävyyttäkin on kiitettävästi sekä vastauksia auki jääneisiin kysymyksiin aikaisemmista osista. Tarinan kulku on hidastempoinen mutta tylsäksi elokuva ei pääse missään vaiheessa. Efekteissä ei ole valittamista ja kiitos tekniikan kehittymisen myös nukke on komeampi kuin koskaan. Näyttelijät ovat rooleissaan uskottavia, heistä varsinkin Fiona (Bradin tytär) Dourif tekee hienoa työtä, eikä turhia hahmoja ole vaikka pari jääkin vaisuiksi.

 Suomijulkaisu on leikkaamaton liki 97 minuuttinen Unrated versio, ainakin BluRayllä, vaikka takakannessa kestoksi onkin annettu R-Ratedin 94 minuuttia. Suuri osa tästä noin kolmen minuutin erosta tulee tosin faneille tehdystä lopputekstien jälkeisestä kohtauksesta mutta kaikissa tapoissa on kumminkin jotain lisää.

 Enemmän kuin kelvollinen osa jo 25 vuotta vanhassa sarjassa johon voisi vaikka lopettaakin mutta näin ei ilmeisesti ole sillä seitsämännestä on jo huhuja liikkunut. Ja minun puolesta saa tullakin.

8/10

IMDb

Curse of Chucky

DVDCompare

BluRay

Movie-Censorship.com (HUOM! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!)

Curse of Chucky

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti