lauantai 7. joulukuuta 2013

The Chronicles of Riddick


 Riddickin päästä on luvattu suuri palkkio ja vaikuttaisi siltä että teon takana on vanha ystävä. Tästä suivaantuneena hän päättää toteuttaa rahamiehen toiveen ja hakeutuu miehen luo mutta petturuuden takaa paljastuu paljon suuremmat syyt joiden vuoksi koko universumin tulevaisuus on vaakalaudalla Necromongersien tappaessa planeettoja sekopäisen uskontonsa vuoksi. Mutta mikä on tuomitun rikollisen merkitys suuremman mittakaavan suunnitelmissa?

 Kun Pitch Black oli yllätyshitti ja Riddickistä oli tullut kulttihahmo niin jatkoahan piti saada. Sitä saatiin enkä pitänyt tästä julkaisun aikoihin enkä ole vakuuttunut nytkään vaikka 15 minuuttia pidempi Director's Cut onkin kyseessä. Ok, leffa paranee väkinäisen oloisen alun jälkeen, näytetään uusia hahmoja vanhojen rinnalle, tarjoillaan uusia hienoja maailmoja ja kohtauksia mutta kohtaukset ei tahdo sopia yhteen ja käsikirjoitus kokonaisuutena on tungettu liian täyteen tavaraa ja jotain olisi pitänyt karsia sillä elokuva kärsii ylitarjonnasta. Ainakin joitain sivuhahmoja ja juonia olisi saanut surutta poistaa.

 Efektit ovat pääosin hienot ja Riddick hahmona toimii mutta mm taistelukohtausista osa on uskomattoman tökeröitä. Necromongersit ovat "rotuna" yhtä loistava idea kuin Star Trekin borgit uudemmassa vaiheessa mutta niitä ei osata hyödyntää kunnolla ja lopputuloksena on Shakespearemaisia konnia, ei uskottavia maailmojen tuhoajia.

 Elokuva on hyvä osoitus siitä ettei käsikirjoittajaa pitäisi välttämättä päästää ohjaajaksi sillä aina ei osata luopua jostain vaikka se viisainta olisikin ja niin lupaavasta kakkuideasta saatiin pannukakku.

5/10

IMDb

The Chronicles of Riddick

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti