maanantai 17. helmikuuta 2014

Outpost: Black Sun


 Toisen maailmansodan aikaisia natseja metsästetään vieläkin (Niinkuin pitääkin, hamaan loppuun asti kunnes joka ikinen niistä ihmisläjistä on kuollut) ja yhden jäljet vievät itä-eurooppaan. Alueella on kumminkin valheiden varjolla käyty jo pari viikkoa NATO: n johtamaa salaista sotaa vihollista vastaan joka tappaa paikallista väestöä joten yksittäisen henkilön kiinni saaminen on pian sivuseikka. Kaiken keskipisteenä näyttäisi olevan syrjäisessä metsässä oleva paikka jonka vaikutusalue on laajennut uhkaavaa vauhtia eikä sinne pääsy ole helppoa.

 Outpost: Black Sun jatkuu melkein suoraan siitä mihin ensimmäinen ensimmäinen Outpost (NurinaNurkka) jäi ja koska on kyse jatko-osasta niin kaikkeahan pitää olla enemmän. No, kaikkea saadaakin lisää mutta saadaan myös jotain uutta ja omintakeistakin. Ensimmäisessä selvisi se ketkä ovat tapahtumien takana ja miksi, nyt tarkennetaan sitä kuka ja miten. Elokuva ei tunnelmaltaan pääse samaan kuin edeltäjänsä mutta kyseessä onkin huomattavasti toiminnallisempi kokonaisuus jonka vahvuudet ovat muissa asioissa ja jos sanon että Outpost: Black Sun ei ole ensimmäisen tasoinen niin se ei liene yllätys kenellekään, jatko-osastahan tässä kumminkin on kyse. Mutta ei Outpost: Black Sun huono missään nimessä ole ja varsinkin loppupuolesta sekä sen osittaisesta yliampuvuudesta olen kiitollinen sillä se poikkeaa monessa mielessä siitä lopusta joka voisi mahdollisesta olla, tosin siinä on myös omat ongelmansa jotka tuovat venyttämisen makua keitokseen vaikka en mitään suoranaista Nurisemista osaa erotellakaan. Sanotaan nyt että elokuva jätti hiukan ristiriitaisen olon.

 Black Sun on hyvä esimerkki siitä miten jatko-osa kannattaisi tehdä eli pitää juuret jo nähdyssä mutta kasvattaa niiden varaan jotain erilaista ja onneksi tällä kertaa niin on osattu tehdä..

7/10

IMDb

Outpost: Black Sun

DVDCompare

BluRay

Trailer




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti