tiistai 15. huhtikuuta 2014

Arthur 2: The Revenge of Maltazard


 Arthur on odottanut 10 kuuta jotta pääsisi jälleen Minimoiden maailmaan ja näkisi uudestaan prinsessa Selenan. Tilaisuus näyttäisi valitettavasti menevän sivu suun pojan isän vuoksi mutta kun hämähäkki antaa hänelle riisinjyvän jossa lukee "Apua" niin poika ei anna minkään olla esteenä vaan hän tekee kaikkensa päästäkseen auttamaan minimaalista kansaa joka asustelee Arthurin isovanhempien puutarhassa.

 Arthur 2: The Revenge of Maltazard ei ala lupaavasti vaan sanat rasittava sekä idioottimainen tulevat väkisinkin mieleen ja ne sanat kieltämättä sopivat parhaiten elokuvan ihmismaailmaan sijoittuviin kohtauksiin. Minimoiden maailma taas toimii huomattavasti paremmin ja se onkin jälleen värikäs sekä mielikuvituksellinen oma pieni universuminsa vaikkakin animaatio onkin osittain heikompi kuin edeltäjässään (NurinaNurkka). Hahmoja on jälleen pilvin pimein ja valtaosa toimii hyvin vaikka joitain ei olisi tälläkään kertaa tarvittu. Ääninäyttelijöistä kuuluisimmat ovat poistuneet jatko-osasta mutta suurempaa valittamista korvaajista ei löydy vaikkei Lou Reed David Bowien tasolle ylläkään. Muiden pois jääneiden joukossa on mm Madonna ja Robert De Niro mutta ei heitäkään jää suuremmin kaipaamaan.

 Mutta elokuva on kokonaisuutena selkeästi heikompi kuin ensimmäinen johon suurimpana syynä on se ettei tätä ole tarkoitettu omaksi elokuvakseen vaan esiosaksi kolmanteen ja sen vuoksi kaikessa on turhan venytyksen makua. Leffa jää myös todella pahasti kesken, tämä seikka oli lukuisten kriitikkojen suurin valittamisen aihe elokuvan julkaisun aikoihin, joten kolmannen näkeminen on pakollista jos haluaa nähdä Arthurin tarinan lopun ja siitä syystä tämä onkin hyvin vaikea arvosteltava omana teoksenaan.

 Kenties mielipide elokuvan tasosta muuttuu kunhan saa katsottua Arthur 3: The War of the Two Worldsin mutta omana teoksenaan tämä on vain hiukan keskinkertaista parempi.

6/10

IMDb

Arthur 2: The Revenge of Maltazard

DVDCompare

-----

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti