perjantai 30. toukokuuta 2014

BloodRayne - Unrated Director's Cut


 Rayne on nuori nainen jota pidetään vasten hänen tahtoaan friikkisirkuksen pääesiintyjänä sillä hänellä on erityisiä kykyjä joihin ei ihmisen pitäisi pystyä. Mutta hän ei olekaan täysin ihminen vaan Dhamphir, puoliksi ihminen, puoliksi vampyyri jolle kohtalo on määrännyt suuremman tehtävän kuin ihmisten viihdyttäminen.

 Kaksi jatko-osaakin saaneessa BloodRaynessä on monen asian perusteella potentiaalia hyväänkin elokuvaan: Pohjana olevat pelit ovat viihdyttäviä, tarina on ok, näyttelijät ovat aikaisempien meriittien perusteella hyviä ja budjettiakin on ollut kohtalaisesti. Mutta kun projekti on annettu Uwe Bollin käsiin niin siihen elokuvan kaikki potentiaali onkin sitten kuoleutunut sillä vaikka mies on erittäin tuottelias ohjaaja niin työtään hän ei ole oppinut tekemään edes puolivillaisesti. Taistelukohtaukset, kuten kaikki muutkin kohtaukset, ovat todella kömpelöitä ja tarinan kuljetus ontuu pahasti hahmojen hortoillessa pisteestä A pisteeseen B mutta matkan varrella käydään R:ssä ja Ö:ssä ja vielä varmuuden vuoksi A:ssa ennen B:hen päätymistä. Pientä plussaa Bollille on kumminkin annettava verimäärästä vaikka mitään uskottavaa on turha odottaa siltäkään osastolta.

 Näyttelijöistä joka ikinen on tehnyt parempaakin työtä aikaisemmin mutta varsinkin Michelle Rodriquezin, Ben Kingsleyn, Meat Loafin ja Michael Madsenin suoritukset ovat lähinnä myötähäpeää aiheuttavia eikä surkea dialogi ainakaan auta asiaa. Tosin kaikkien näyttelijöiden suoritukset aiheuttavat joko myötähäpeää tai erinäisiä tuskallisia tuntemuksia.

 Mutta vaikka Boll onkin Helvetin lahja elokuvateollisuudelle niin edelleen nostan miehelle hattua sillä hän tekee omaa juttuaan ylpeydellä ja antaumuksella kuten mm. House of the Dead (NurinaNurkka) ja Alone in the Dark (NurinaNurkka) ovat osoittaneet. Taitoahan miehellä ei kumminkaan ole, vaikka esim. Postal ja Rampage hauskoja ovatkin, joten termi "Nykypäivän Ed Wood" päteekin mieheen täydellisesti vaikka Woodin leffat hauskempia ovatkin.

2/10

IMDb

BloodRayne

DVDCompare

DVD

Movie-Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!!!)

BloodRayne

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti