perjantai 13. kesäkuuta 2014

House of Wax


 Kun kuusi kaverusta lähtee katsomaan jalkapallopeliä niin matkanteko mutkistuu yhden autoista hyytyessä hiljaisen Ambrose-kaupungin kupeeseen. Kaupungin "vetonaulana" on Trudyn vahakabinetti mutta kaupungilla on myös synkkä menneisyys ja vielä synkemmät salaisuudet.

 House of Wax on yksi lukuisista Dark Castlen (mm. NurinaNurkka) uusintaversioista jolla on alkuperäisen kanssa hyvin vähän tekemistä (1953 joka tosin on uusintaversio tästä IMDb) ja tällä kertaa jäädään keskikinkertaisuuden alapuolelle, reilusti. Elokuvan ensimmäiset kolme varttia yrittää kehittää tunnelmaa jota ei saada käytännössä lainkaan ärsyttävien hahmojen, huonon soundtrackin ja asioiden hitaan etenemisen vuoksi. Henkilöhahmoissa käydään läpi kaikki teinikauhun kliseet ja mitään sanomattomat näyttelijät, joista Paris Hilton nousee muiden yläpuolelle eli miettikää siitä muiden taso, pitävät huolen siitä ettei uskottavuutta ole nimeksikään. Käsikirjoituksessa on hyviäkin ideoita ja jopa persoonaa sekä joitain yllätyksiä mutta kestoa teoksella on kumminkin noin 110 minuuttia jollaisen ylläpitämiseen ei tämän vähäinen sisältö yksinkertaisesti riitä.

 House of Wax on malliesimerkki siitä miten kauhuelokuvaa ei pitäisi tehdä ja elokuva on myös yksi syy siihen miksi uusintaversioilla on niin huono maine. Toki muitakin löytyy mutta harvat niistä ihan näin surkeita kumminkaan on. Pari pistettä pitää Nurinasta huolimatta niistä hyvistä puolista kumminkin antaa mutta huonoja puolia tekeleessä sitten riittääkin.

3/10

IMDb

House of Wax

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti