tiistai 17. kesäkuuta 2014

The Bunker


 Kesäkuu, 1944. Seitsemän Saksan armeijan miestä yrittää päättää mitä tehdä Liittoutuneiden joukkojen lähestyessä heidän bunkkeriaan Belgian rajalla ammusten ja muiden varusteiden käydessä vähiin. Vähiin käy myös sotilaiden hermot heidän teoistaan johtuvien syntien taakan painon alla mutta heillä saattaa olla keino päästä pois bunkkerin alla olevien tunneleiden kautta. Mutta tunneleissa on mahdollisesti muitakin.

 The Bunker herätti aikoinaan huomiota elokuvafestivaaleilla mutta yllättävän harvoille tämä englantilainen tuotanto tuntuu tuttu olevan. Tavallaan ymmärrän sen sillä ei The Bunker ole massoille suunnattua huttua mutta hyvien englantilaisten ja irlantilaisten (Joista Andrew Tiernan on ollut jopa osittain suomalaisessa tuotannossakin (NurinaNurkka) jonka heikoin lenkki hän ei ollut) näyttelijöiden tukema hyvä tunnelmainen elokuva se kyllä on. Pieni budjetti näkyy ainoastaan puvustuksessa sekä lavastuksessa sillä kaikki on hiukan liian puhtaan oloista nähtynä siihen että ollaan kumminkin keskellä sotaa.

 Myös tarinan kuljetuksen pienet tökkimiset heikentää kokonaisuutta kuten myös musiikit joissa ei sinällään ole vikaa mutta niiden käyttöä olisi pitänyt harkita hiukan tarkemmin. Yksi mainitsemisen arvoinen positiivinen puoli on myös se että vaikka kyseessä on englanninkielinen elokuva saksalaisista sotilaista niin mitään tökeröä aksenttia hahmot eivät onneksi mongerra.

 The Bunker on ohjaaja Rob Greenin ainoa elokuva ja vieläpä hyvä sellainen joten syyt siihen miksi mies ei ole enempää tehnyt jää hämärän peittoon. Puutteistaan huolimatta The Bunker on taattua brittilaatua, mitäpä tästä muutakaan enää sanomaan.

7/10

IMDb

The Bunker

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti