maanantai 25. elokuuta 2014

Dead & Buried


 Valokuvaaja palaa pahasti auto-onnettomuuden seurauksena pienen rannikkokaupungin liepeillä. Tai se on ainakin virallinen versio tapahtuneesta mutta se muuttuu hyvin pian kun paikallinen juoppo löytyy murhattuna ja eipä aikaakaan kun paikallinen sheriffi alkaa huomaamaan ettei kaikki olekaan sitä miltä näyttää uneliaassa Potters Bluffin kaupungissa.

 Käsikirjoittajat Ronald Shusett ja Dan (R.I.P.) O'Bannon löivät itsensä elokuvakansan tietoisuuteen Alienilla (NurinaNurkka) mutta vaikka menestystä tuli muistakin, mm Total Recall (IMDb), niin silti harvat tietävät heidän nimensä saatika muita töitä. Enkä oikeastaan ihmettele sillä niistä liki kaikki on puhtaita genre-elokuvia, mm The Resurrected (NurinaNurkka), ilman suuria tähtiä joilla on oma rajallinen yleisönsä ja Dead & Buried on yksi niistä. Mutta tämä Gary Shermanin ohjaama kauhuelokuva ansaitsisi laajempaa huomiota sillä sen verran outo lintu se on jopa omassa genressään, ei kenties idealtaan mutta toteutuksessa on koko ajan häiritsevä, epävarmuutta aiheuttava tunnelma jollaista on harvoin tullut vastaan ja jonka ansiosta leffa pitää mielenkiinnon yllä loppuun saakka. Näyttelijät ovat laadukkaita kauttaaltaan olipa kyse sitten kokeneemmista konkareista, mm James (R.I.P.) Farentino, tai uransa alku vaiheessa olevasta kuten Robert Englund tai Lisa (R.I.P.) Blount.

 Vaikka Stan (R.I.P.) Winstonin tehosteista ei kaikki ole ajan hammasta kestäneetkään niin tehtävänsä ne silti täyttää ja tämä kauhun perinteisiin nojaava nouseekin minulle "Unohdettuihin Klassikoihin" (mm NurinaNurkka) vaikka loppuratkaisu vesittääkin kokonaisuutta hiukan. Tästä onkin hyvä edetä The Return of the Living Deadiin (IMDb) joka on yksi parhaista zombie elokuvista ja siitä sitten tulevaisuudessa.

IMDb

Dead & Buried

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

F.K.Ü.: Dead Coroner

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti