torstai 28. elokuuta 2014

Mirrors - Unrated Version


 Ben Carson on entinen poliisi joka ajautuu entisen uransa tuomien vaikeuksien kautta yövartijaksi 15 vuotta sitten palaneeseen tavarataloon jonka kohtalosta vakuutusyhtiö vääntää vielä kättä oikeudessa. Jo ensimmäisenä yönä tapahtuu outoja asioita ja jokainen yö tuo mukanaan entistä pahempia näkyjä sekä kokemuksia joiden myötä Benin elämä mutkistuu entisestään.

 Mirrors on uusintaversio etelä-korealaisesta Into the Mirrorista (IMDb) joka kumma kyllä pistää alkuperäistä paremmaksi. Tai niin ainakin uskon sillä en muista Into the Mirrorista muuta kuin lopun ja se olikin ainoa mistä tunnistin tämän remakeksi, moinen tieto kun ei ollut minulle tullut vastaan ennen tämän katsomista. Eli veikkaan tätä paremmaksi sillä koska en muista alkuperäisestä muuta niin jo se kertoo elokuvan mahdollisesta toimivuudesta kohdallani jotain.

 Mutta jos tämä on parempi kuin alkuperäinen niin se ei voi kovin kummoinen olla sillä ainakin tämä Alexandre Ajan, mm Piranha 3D (NurinaNurkka), ohjaama versio luottaa liikaa yleisönsä säikyttelyyn jonka vuoksi tunnelmaa ei kehity kuin joissain kohtauksissa. Myös henkilöhahmot ovat ennalta-arvattavia ja vaikka joidenkin kohtalo tulee yllätyksenä, jopa yllättävällä tavalla, niin silti löytyy Se joka ei usko ennen kuin on pakko, Se joka pitää hulluna ja Se jonka vuoksi asioille pitää tehdä jotain. No, kaikkia hahmoja noista tarina tarvitseekin mutta toteutus tapa olisi kaivannut parantamista vaikka näyttelijät ovatkin päteviä. Kyllä, jopa Kiefer Sutherland tekee työnsä hyvin mikä ei aina niin varmaa ole. Nämä ongelmat saattavat olla ongelmia vain minulle mutta koska elokuvan tarina on toimiva ja varsinkin tarinan tapahtumien taustojen tutkimusvaihe on todella hyvin toteutettu niin on harmi että kauhu puolessa on laiskoteltu pääosin kunnolla vaikka joitain toimivia juttuja siltäkin osastolta löytyy.

 Ohjaaja Ajan ura alkoi lupaavasti euroopassa Haute Tensionilla (IMDb) joka toi uutta verta slasher-genreen ja rapakon toisella puolella on tullut tähän mennessä tämän lisäksi kaksi uusinta versiota joista Piranha 3D oli helvetin hauska ja ei The Hills Have Eyes (IMDb) huono ole jos ei lähde liian paljon vertailemaan alkuperäiseen. Tämä taas on vain kohtalainen lisä ohjaajan ansioluettelossa joka toivottavasti paranee tulevaisuudessa.

PS:  Kotiteatteriehin tullut jatko-osa (IMDb) on minulta näkemättä enkä koe pakottavaa halua katsoakaan sitä ennen kuin muu katsottava käy vähiin tai sohvan toinen nurkka muistaa sen olemassa olon. Ei niin paljon kumminkaan kiinnosta.

6/10

IMDb

Mirrors

DVDCompare

Movie-Censorship (VAROITUS! SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!!!)

Mirrors

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti