lauantai 23. elokuuta 2014

Toy Story


 Andyn perhe on muuttamassa ja aivan kuin jo se ei olisi tarpeeksi stressaavaa hänen leluilleen niin pojan äiti on päättänyt pitää Andyn syntymäpäiväjuhlat jo ennen muuttoa joka aiheuttaa paniikkia sillä entä jos lahjaksi tuleekin parempia, vanhat korvaavia tulokkaita? Poika saakin uusia leluja ja niistä todellisuus ongelmainen Buzz Lightyear nouseekin Andyn uudeksi suosikiksi mikä pistää sheriffi Woodyn pasmat sekaisin ja pienen mustasukkaisuus kohtauksen jälkiseurauksena Buzz ja Woody joutuvat keskelle suurta maailmaa.

 Kun Pixarin Cars (NurinaNurkka) oli huonompi kuin muistinkaan, ja muistelinkin sitä yhtiön heikoimmaksi, niin koitti aika verestää muistoja myös yhtiön varhaisempien töiden suhteen. Joten loogisin aloitus moiseen on Pixarin ensimmäinen täyspitkä joka aikoinaan mullisti animaatiot hyvässä ja pahassa. Hyvässä siinä mielessä että kun perinteinen länsimainen animaatio oli jo kuolemassa loppuunkaluttujen ideoiden vuoksi niin uusi tekniikka mahdollisti myös erilaisten tarinoiden kertomisen. Huonossa taas siinä mielessä että vaikka tietokoneita oli käytetty aikaisemmin perinteisen animaation tukena niin Toy Story oli ensimmäinen täysin tietokoneella toteutettu animaatio joka oli myös kaupallinen suurmenestys. Tämän seurauksena jokainen elokuvayhtiö halusi hypätä CGI-junaan ja pian tarinan kerronta alkoi kärsimään ulkoisen komeuden alttarilla.

 Vaikken ole CGI-tehosteiden suuri ystävä niin animaatioiden puolella tietokoneen käyttäminen ei ole minua juurikaan häirinnyt, vaikka edelleen arvostankin enemmän käsin piirrettyjä, ja Toy Story on hauska seikkailu jossa termi vauhdikas ei tarkoita "Päätöntä AD/HD kohkaamista" niin kuin hyvin useasti tuppaa olemaan. Hyvät ääninäyttelijät tukee kokonaisuutta ja vaikka aika jo Toy Storyssa näkyykin (Julkaisusta on kumminkin jo 19 vuotta!) niin ei elokuva vieläkään huonolta näytä toisin kuin monet elävät kuvat joiden CGI on vuosien varrella menettänyt uskottavuutensa täysin.

 Vaikka Randy Newmanin musiikit ottavatkin päähän pahasti niin muutoin Toy Story toimii edelleen lapsille ja lapsenmielisille vaikkei elokuva niin hyvä ollutkaan kuin muistelin. No, ikä saattaa tehdä jo tepposia monessakin mielessä.

7/10

IMDb

Toy Story

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti