torstai 11. joulukuuta 2014

The Black Cat


 Pienessä Englantilaisessa kylässä tapahtuu kuolemaan johtavia onnettomuuksia eikä tapahtumissa näyttäisi olevan mitään rikokseen viittaavaa. Mutta kun Scotland Yard pyytää amerikkalaista valokuvaajaa ottamaan kuvia eräältä onnettomuus paikalta niin hän huomaa vainajan kädessä kynsien jättämiä naarmuja, samanlaisia joita hän näki mustan kissan raapivan kuolleiden kanssa puhuvan miehen käsiin.

 The Black Cat perustuu löyhästi Edgar Allan Poen saman nimiseen novelliin joka on todennäköisesti filmatisoiduin miehen kirjoituksista. Mutta vaikka yhtäläisyyksiä klassikkoon on jäljellä hyvin vähän niin itse elokuva olikin parempi kuin muistin, tosin perinteiseen Lucio Fulci tyyliin joissain asioissa ei ole juurikaan järkeä. Elokuva kumminkin etenee sujuvasti eikä The Black Cat käy hermoille missään välissä, ainakaan kovin pahasti. Suosittelen kumminkin etsimään joko Suomeksi tekstitetyn version (jollaista ei tietääkseni ole, ainakaan "virallista" versiota) tai katsomaan tämän päivällä sillä tässä on sama ongelma kuin esim. joka ikisessä koskaan tehdyssä Suomalaisessa elokuvassa eli musiikit ja tehosteet pauhaa täysillä kun taas dialogia ei meinaa kuulla sitten millään joten TV:n/vahvistimen volyymi tasoa on pidettävä korkealla.

 Vaikka elokuvan näyttelijöistä valtaosa onkin brittejä niin mistään huippu laadusta ei voi kumminkaan puhua A Clockwork Orangesta tutusta Patrick Mageesta huolimatta mutta onneksi hihojaan ei kumminkaan tarvitse polttaa. Myös veren määrä on useista kuolemista huolimatta alhainen eli Gorehoundeille tämä ei siinä mielessä sovi mutta koska kyseessä on Lucio Fulcin elokuva niin nähtävähän tämäkin on.

 Don´t Torture a Duckling (NurinaNurkka) oli pitkästä aikaa erittäin positiivinen kokemus mutta Fulcin tason vaihtelujen vuoksi olen palaamassa näiden harvemmin nähtyjen pariin suurella varauksella. The Black Cat antoi kumminkin toivoa siitä että kyllä niistäkin joitain hyviä tai edes kohtalaisia voi löytyä.

6,5/10

IMDb

The Black Cat

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti