torstai 1. tammikuuta 2015

Four Lions


 Neljä muslimi kaverusta on päättänyt aloittaa oman pyhän sotansa ja jokaisella on omat syyt ratkaisuunsa: Britannian hallitus, vääräuskoiset, nihilismi, jne. Kavereiden älykkyys ei ole sieltä terävimmästä päästä ja koulutusleirilläkin käydään, joskin pikaisesti, Pakistanissa että hommat tulisi hoidettua oikein mutta mikä on oikein? Kuka saa päättää sen mikä on oikein? Ja miksi helvetissä kaneilla ei ole korvia ja ne kotkottavat?

 Komedia vaatii kyvykkäitä näyttelijöitä, särmää, uskallusta, oikeaa ajoitusta sekä kymmeniä muitakin asioita oikeassa suhteessa toimiakseen. Niin vaatii tietysti minkä tahansa genren edustaja mutta mielestäni varsinkin komedioissa tasapainon löytäminen on todella tärkeää. Se on myös vaikeaa mutta Four Lions onnistuu siinä hyvin käyttämällä rohkeasti aihetta johon harvat uskaltaisivat tarttua näinä aikoina sillä moni sekopäinen muslimi saattaisi pillastua tästä kunnolla.

 Minä en näe tätä muslimien pilkkana vaan fanaatisuudelle irvailuna, tosin en tiedä tekijöiden tarkoitusperiä ja kyllähän tätä joku Perussuomalainen voisi käyttää propaganda tarkoituksiin, ne kun on omanlaisiaan idiootteja ja vaikka vertailut heidän kohdallaan ei natseihin 100%:sti täsmääkään niin 60-70%:sti kylläkin. Värikkäät hahmot ja hyvät näyttelijät (Benedict Cumberbatchkin vilahtaa tässä pienessä roolissa) tekevät elokuvasta uskottavan kuten hiukan dokumentaarinen tarinan kerrontakin.

 Four Lions on vähän tunnettu ja aliarvostettu englantilainen komedia mutta minulle tämä on "Unohdettu Klassikko" (mm NurinaNurkka) paristakin syystä: Elokuva on hauska ja älykäs mutta myös munakas eikä Setä Samulit tällaista uskaltaisi koskaan tehdä.  Harvoin on musta huumori kukkinut nykypäivänä näin hyvin.

9/10

IMDb

Four Lions

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti