sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Howling 4: The Original Nightmare


 Kuuluisuus ei todellakaan ole mukavaa ja sen huomaa paineen alla oleva Marie, kirjailija joka alkaa näkemään harhoja. Harhat pistetään vilkaan mielikuvituksen ja orastavan hermoromahduksen piikkiin joten maaseudun rauha on paikallaan. Alkuun hermo lepääkin mutta mistä lähtien maaseutu on elokuvissa ollut vaaraton tai rauhallinen, saatika hallusinaatio/kummitus vapaa alue? Ja onhan siellä eläimistöäkin.

 Howling 4 perustuu jälleen Gary Brandnerin Howling 1-3 kirjoihin, tosin jos tekstien hyödyntäminen on samaa luokkaa kuin lukemieni juttujen perusteella kolmannessa oli niin suht vähäistä se on. No, onhan tässä ihmissusia, ongelmainen pariskunta sekä viettelijätär kuten ensimmäisessä ja nunnia on tainnut olla jossain määrin kaikissa näistä.

 Komediallisuus on tällä kertaa jätetty pois ja tarinaakin on vedetty suoraviivaisemmaksi ääliömäisen ja rönsyilevän kolmosen jäljiltä. Mutta hyvähän tämäkään ei ole kuten ei leffan näyttelijätkään ja hahmojakin kierrätetään aikaisemmista, ei nimiä mutta muutoin niissä on paljon samankaltaisuuksia varsinkin ensimmäisen hahmoihin. Tehosteita leffassa ei paljoa ole mutta osa Steve Johnsonin luomuksista on hyvän näköistä vaikkakin inhoan sitä halpaa ratkaisua jossa kaikkia sudeksi muuttuvia näytetään tietyssä muuttumisen vaiheessa eli silloin kun ihminen näyttää enemmänkin karvaiselta vampyyriltä kuin sudelta. Ok, budjetillinen ratkaisu mutta onko niitä kaikkia ihan pakko näyttää?

 Muutama muuttuminen on kumminkin tehty hyvin ja niissä on persoonaa mutta muutoksen lopullinen vaihe on tällä kertaa pystykorvainen koira eikä edes kovin suuri sellainen. Justin Haywardin esittämä tunnusbiisi on sen verran kammottava tekele että piti Nurinan loppuun laittaa se, hyhhyh niinkuin koko leffa.

3,5/10

IMDb

Howling 4: The Original Nightmare

DVDCompare

DVD

Trailer

Theme Song

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti