torstai 9. marraskuuta 2017

Zombie Flesh Eaters 2


 Ryhmä aseistautuneita rikollisia yrittää varastaa armeijan laboratorion omaisuutta ja tottakai kyseessä on vaarallinen virus. Mutta koska homma ei oikein ottanut onnistuakseen niin tyrimisen seurauksena yksi ryöstäjistä saa tartunnan ja kun ruumis sitten lopulta tuhotaan polttamalla niin eikös virus vapaudu pienen trooppisen saaren ilmaan ja leviä paikalliseen luontoon.

 George A. Romeron loistavaa Dawn of the Deadiä levitettiin Euroopassa, ainakin eteläisessä, nimellä Zombi. Rahan huumassa Lucio Fulci ohjasi siihen "jatko-osan" Zombi 2 jota taas levitettiin Amerikoissa Zombie nimellä ja suuressa osassa maailmaa se tunnetaan Zombie Flesh Eatersinä. Eli vaikka tämä on toinen osa niin silti tämä on kolmas, tosin yhdenkään tarinoilla ei ole keskenään yhtään mitään tekemistä.

  Tämänkin perusidea on pöllitty hienosta The Return of the Living Deadistä, tapahtuma paikka on vaan huomattavasti laajempi ja toteutus heikompi. Heikkoudesta ei täysin voi ohjaaja Lucio Fulcia syyttää sillä mies poistui kuvauksista kesken kaiken johon oli syynä joko erimielisyydet tuottajien kanssa tai Fulcin oma terveydentila, hän kun oli viimeiset elinvuotensa suhteellisen sairas mies mm hepatiitin ja diabeteksen vuoksi. Kuten myös hankala persoona joten lähdön syitä en varmaksi tiedä mutta käsikirjoittaja Claudio Fragasso tämän kumminkin lopetteli. Tai Bruno Mattei, riippuu lähteestä.

 Oli miten oli niin lopputuloksesta ei kaikki pidä ja minäkin jätin tämän edellisellä, sekä ainoalla ennen tätä, katsomiskerralla VHS-aikaan kesken. Nyt yli 20 vuotta myöhemmin leffan kumminkin sai loppuun asti ilman pahoja irvistelyjä sillä kyllä tästä joitain hyviä nauruja sai irti mm nopeutetun kuvan, "lentävän" irtopään sekä joidenkin muiden loistavan idioottimaisten ideoitten ansiosta.

 Maailmassa on hyviä zombie/virus elokuvia ja vaikka tämä ei ole yksi niistä niin roska- ja viihdearvoa tällä kumminkin on ja ihan niiden takia joidenkin teistä kannattaa tämä katsoa.

6,5/10

I don´t repudiate any of my movies, except Zombi 3. But that movie's not mine. It's the most foolish of my productions. It has been done by a group of idiots.

Lucio Fulcin mielipide Zombi 3:sta

IMDb

Zombie Flesh Eaters 2

DVDCompare

DVD

Blu-Ray

Trailer

Zombie Flesh Eaters 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti