sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Zombie Flesh Eaters


 New Yorkin satama-alueelle seilaa hylätyn oloinen purjevene mutta asiaa tutkimaan menneiden satamapoliisien kimppuun käy kannen alla isokokoinen mies joka tappaa yhden poliiseista puremalla tätä kaulaan. Tapauksesta kiinnostuu reportteri sekä veneen kadonneen omistajan tytär jotka löytävätkin veneestä kirjeen missä isä kirjoittaa sairastuneensa mystiseen sairauteen syrjäisellä Matoolin saarella. Joten he lähtevät Neitsytsaarille etsimään vastauksia ja löytävät jotain pahempaa kuin koskaan uskoivatkaan.

 Zombie Flesh Eaters julkaistiin alunperin Italiassa nimellä Zombi 2, syynä oli se että George A. Romeron Dawn of the Dead julkaistiin siellä nimellä Zombi ja sen suosiolla piti rahastaa. Mutta vaikka Zombie Flesh Eaters onkin eksploitaatiota niin toisin kuin monet muut elokuvat joita on tehty toisen menestyksen kustannuksella, esimerkiksi surkea Alien 2: On Earth, niin ohjaaja Lucio (R.I.P.) Fulci onnistui tekemään omastaan yhden parhaista zombie elokuvista koskaan.

 Leffassa on hyvä tunnelma sekä hyvät tehosteet eikä veressä ole säästelty ja mukaan on saatu myös kohtaus johon sisältyy liki alaston naissukeltaja, zombie sekä hai. Vastaavaa ei muissa zombie leffoissa ole nähty ja nostankin stuntille hattua joka kohtaukseen on aikoinaan suostunut. Myös näyttelijät ovat parempia kuin monessa muussa italialaisessa kauhuelokuvassa vaikka moni eri mieltä asiasta varmaan onkin. Musiikitkin toimii leffassa hyvin ja pääteema jäikin päähän soimaan toviksi elokuvan päätyttyä.

 Elokuvan zombien synnylläkään ei ole mitään tekemistä Romeron maailman kanssa vaan kaikki on saanut alkunsa jostain tyystin muusta eikä elokuvilla mitään yhdistävää tekijää olekaan. Leffa on kumminkin yksi Fulcin parhaista ja vaikka jotkin kuvarajaukset olisi voinut paremminkin tehdä (tai sitten syy kaatuu kuvaajan syliin) niin myös ohjauksellisesti tämä on miehen vahvimpia töitä, toisin kuin esimerkiksi The Black Cat.

 Vaikka olinkin aikoinaan nähnyt jo muitten italialaisten ohjaajien töitä ennen tätä niin Zombie Flesh Eaters sekä Fulcin The Beyond oli ne lopulliset kipinät jotka synnyttivät minussa intohimon italialaiseen kauhuun eikä se intohimo ole vieläkään sammunut.

9/10

IMDb

Zombie Flesh Eaters

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti