maanantai 3. kesäkuuta 2013

House


 Roger Cobb on kauhukirjailija jolla riittää omalaatuisia faneja, avioerokin on tullut lapsen katoamisen vuoksi, täti on hirttäytynyt eikä uusi kirja tahdo onnistua. Täysin putkeen ei siis elo ole mennyt. Kun tädin talo jää perinnöksi hänelle niin  maiseman vaihdos voisi tehdä terää ja kenties kirjoittaminen Vietnam kokemuksista ottaisi taas tuulta allensa mutta jo ensimmäisenä iltana käy selväksi ettei täti vainaan horinat talon kummittelusta välttämättä olleetkaan tuulesta temmattuja talon voiman käydessä iholle.

 Kun vanhaa Friday the 13th tekijäkaartia (Harry Manfredini, Steve Miner, Sean S. Cunningham) lyöttäytyi yhteistyöhön uuden tulokkaan Fred (Night of the Creeps) Dekkerin kanssa niin tuloksena oli yksi 1980-luvun hauskimmista kauhukomedioista sillä Housen huumori toimii edelleen ja myös kauhu elementit on saatu kasaan hyvin, hienojen tehosteiden tukemana. Elokuva etenee sujuvasti alusta loppuun ilman suurempia ongelmia vaikkei missään vaiheessa nousekaan suuriin korkeuksiin tarjoten kumminkin hyvää viihdettä ilman elämän suuria kysymyksiä tai vastauksia.

 Leffa oli yksi suosikeistani kahdeksankymmentä luvun lopulla ja näköjään syystäkin sillä tämän kohdalla ei käynyt sitä mikä hyvin useasti käy eli pilata joku kultainen lapsuus muisto uudestaan katsomisella. Hyvä näin.

8/10

IMDb

House

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti