tiistai 17. marraskuuta 2015

Inside Out


 Ilo, Suru, Pelko, Inho ja Viha. Tunteita joita meistä jokainen käy läpi päivittäin ja ne tekevät meistä meidät. Riley ei ole poikkeus mutta 11-vuotiaan tytön Tunteet menevät sekaisin muuton ja siitä seuraavien muutosten seurauksena. Varsinkin Suru tuntuu ottavan valtaa syistä joita se ei itsekään ymmärrä ja kun Ilo sekä Suru joutuvat pois Päämajasta (ymmärrätte kyllä) niin pian Rileyn päänsisäinen maailma alkaa muuttumaan eikä sen korjaaminen ole helppoa, korvien väli kun on hyvin omituinen paikka.

 Pixar teki sen taas: Viihdyttävän, tunteikkaan, hauskan ja monitahoisen animaation josta voi nauttia minkä ikäinen tahansa. Ainakin uskoisin, hitostako minä tiedän mistä lapset pitävät, siis muutkin kuin sisäiset lapset joita on kyyninen aikuinen valvomassa.

 Inside Out on toimii ääninäyttelyä myöten ja käsikirjoituksessa on onnistuttu välttämään suurimmat kliseet vaikka pieniä jonkun verran onkin. Myös hahmojen ulkomuoto on jo liian tutuksi käynyttä suurisilmäisyyttä mutta se on vain yksityiskohta, muutoin suunnittelijoilla on mielikuvitus laukannut sopivasti. Huumori on se Inside Outin piirre joka ei välttämättä ole se pikku pilttien mieleisin piirre sillä se pelaa paljon tunteiden erilaisuudella sukupuolten (jopa lajien) kesken ja lopputeksteistä kannattaakin katsoa ainakin alkua sillä kissan tunteet ovat omaa luokkaansa. Miehet ja naiset taas? No, harvoin sitä samalla kartalla ollaan todellisuudessakaan.

 Pixar on epäonnistunut kahdesti (Cars ja Cars 2) mutta muutoin firman tuotoksia jaksaa katsella uudestaan, ainakin uudempia, ja seuraavaa (tammikuussa Suomeen rantautuva The Good Dinosaur) odottaakin jo mielenkiinnolla

8,5/10

IMDb

Inside Out

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti