lauantai 30. syyskuuta 2017

Puppet Master


 Andre Toulonin nuket eivät ole kuten muiden vaan hänen luomukset ovat eläviä ja niiden perässä on pahoja tahoja. Joten mitäpä sitä muutakaan voi kuin piilottaa nuket ja ampua aivonsa hotellihuoneen seinille. Kymmenien vuosien jälkeen joukko "ennustajia" ja "selvännäkijöitä" kokee samaan aikaan näkyjä joihin liittyy väkivaltaisia kuolemia ja kuinkas ollakaan, heidät kaikki on kutsutaan viikonloppu vierailulle merenrannalla olevaan hotelliin.

 Charles Band ja Full Moon yhtiö teki 1980-luvulla lukuisia pieniä menestyksiä sekä kulttistatukseen nousseita teoksia. Kumma kyllä ainakin minulle iso osa niistä toimii vieläkin, olkoonkin että tietty naurettavuus on niissä vain nippa nappa pinnan alla ja esimerkiksi samoja musiikkeja kierrätetään suht ahkerasti.

 Mutta entä sitten? Leffat kuten DollsPrisonGhoulies ja Re-Animator sekä tämä täyttää sen oleellisimman mitä elokuvan täytyykin tehdä: Ne viihdyttävät ja jos elokuvalta hakee syvällisempää tarkoitusta kannattanee kääntyä vaikka loistavan David Lynchin tuotannon pariin sillä toki syvällisemmälläkin elokuvalla on paikkansa.

 Siis: Puppet Master on hyvin tehtyä pienen budjetin kauhuviihdettä joka ei kumminkaan sovi gorekoirille sillä verta ei ole kuin nimeksi. Leffan tehosteet on pääosin toimivia ja sekoitus stop motionia sekä naruilla liikuteltavia nukkeja hiveli silmää eikä tämän teon aikaan CGI:stä ollut tietoakaan (Viimeisimmät Full Moonin tuotannot on liki kokonaan kuppaista CGI:tä vailla käsityön häivääkään).

 Puppet Master ei ole mestariteos ja pieniä mokia siellä täällä riittää mutta kiva pieni, joskin rujo, helmi se joka tapauksessa on eikä vastaavia enää juurikaan tehdä, ei ainakaan sillä samalla tunteella ja innolla mikä tässäkin on aistittavissa.

7,5/10

IMDb

Puppetmaster

DVDCompare

DVD

Blu-Ray

Trailer

Puppet Master

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti