perjantai 2. toukokuuta 2014

Day of the Animals


 Joukko ihmisiä lähtee pariviikoiselle eloojäämisretkelle ja heidät viedään helikoptereilla keskelle villiä luontoa. Villistä luonnosta on kumminkin tullut entistäkin villimpi otsonikerroksen ohenemisen vuoksi eikä eläimet enää pelkää ihmistä vaan UV-säteilyn sekoittamat elikot käyvät sumeilematta iholle eikä ongelmat rajoitu pelkästään yhdelle alueella. Onko ihmisen päivät ruokaketjun huipulla ohi?

 Ohjaaja William Girdlerin Grizzly (NurinaNurkka) oli suurmenestys ja sitä samaa menestystä yritettiin uusia, osittain samojen näyttelijöidenkin avustuksella, vuotta myöhemmin. Samankaltaista menestystä ei tullut mutta kun budjettina on 1,2 miljoonaa dollaria niin voittoa tuli. Syynä tähän on varmaan ollut elokuvayleisön halu nähdä eläinkauhua sillä Day of the Animals on alusta lähtien heikoilla jäillä ja suurimpana ongelmana on henkilöhahmot jotka ovat rasittavuudessaan omaa luokkaansa ja näistä pahin on Leslie (R.I.P.) Nielsenin näyttelemä Paul Jenson. (Leslie Nielsen on minulle, ja todennäköisesti minun sukupolvelleni, Naked Gun-elokuvien (Sekä tietysti Police Squad!-sarjan) harmaahiuksinen hölmöilijä Frank Drebin joten on aina outoa nähdä miestä komedian ulkopuolella vaikka ura alkoikin 1950-luvulla elokuvien osalta sci-fin puolelta.)

 Elokuvan käsikirjoituksessa ei ole juurikaan hurraamista ja Day of the Animals jää omassa lajityypissään huonoimpien joukkoon mutta näin jälkiviisaana on pakko todeta että koko alagenressä onnistumiset ovat harvassa tärkeästä sanomastaan huolimatta ja "viimeaikoina" näkemieni parhaimmistoon jää selkeästi Wild Beasts (NurinaNurkka) sekä hiukan heikompi Prophecy (NurinaNurkka).

3/10

IMDb

Day of the Animals

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti