keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Penny Dreadful


 Penny Deerbornin vanhemmat kuolivat auto-onnettomuudessa jonka seurauksena hänelle kehittyi kammo autoja kohtaan. Päästäkseen eroon peloistaan hän lähtee psykiatrinsa kanssa automatkalle paikalle josta kaikki sai alkunsa mutta kun he törmäävät jalankulkijaan niin oikea pelko alkaa

 Tai ainakin niin käsikirjoitus yrittää kovasti uskotella sillä vaikka elokuvassa onkin paikoitellen tunnelmaa ja kelvolliset roolisuoritukset niin päähenkilön ärsyttävyys, kliseiden määrä sekä tarinan ennalta-arvattavuus rasittaa hermoja alusta alkaen. Kun tähän lisätään vielä osittain raivostuttava editointi sekä yksinkertaisen tarinan liiallinen kestoaika niin kokonaisuus jää heikoksi ja niitä harvoja syitä tämän katsomiselle on oikeastaan Michael Berrymanin cameo ja sekin vain kauhuelokuvansa hyvin tunteville.

 Termi Penny Dreadful johtaa juurensa kirjallisuuden puolelle (Wikipedia) ja novellina tarina saattaisi jopa toimiakin, elokuvana ei ainakaan tällaisella toteutuksella juurikaan hurrattavaa jää ja tämäkin edustaa Dark Label-sarjan heikompaa osastoa vaikkei nyt niin huono olekaan kuin esimerkiksi The Tomb (NurinaNurkka). Sitä parempaa joskaan ei loistavaa puolta Dark Labeliltä edustaa mm The Gravedancers (NurinaNurkka) ja End of the Line (NurinaNurkka).
  
3/10

IMDb

Penny Dreadful

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti