lauantai 28. helmikuuta 2015

The House by the Cemetery


 Norman Boyle jatkaa murha/itsemurhaan päätyneen kolleegansa tohtori Petersenin tutkimustyötä jonka kohteena on tohtori Freudstein. Joten Norman muuttaa perheineen New Yorkista New Whitfieldiin, Bostonin lähelle, Petersenin vanhaan taloon joka on myös samainen talo jossa tohtori Freudstein aikoinaan asui. Petersen oli tutkinut myös yksityisesti kolleegojensa tietämättä alueen katoamistapauksia mutta myös monella muulla vaikuttaisi olevan omia salaisuuksiaan.

 Taisin Manhattan Babyn Nurinassa mainita jotain raivosta joka minulla oli joskus tullut lapsinäyttelijä Giovanni Frezzaa kohtaan tätä katsoessa (Pentu vilahtaa pienellä roolilla myös A Blade in the Darkissa). Ja se raivo nousi nyttenkin sillä kersa on uskomattoman ärsyttävä mutta syy siihen tosin ei ole hänen vaan dubbauksen joka repii korvia todella pahasti. Eli tästä on pakko alkaa etsimään parempi versio kuin hollantilaisen EC: n julkaisu on sillä vaikka useasti näiden italialaisten kauhuelokuvien suhteen on melkein aivan sama katsooko dubatun vai ei niin nyt ei hermot enää kestä tätä uudestaan dubattuna katsoa.

 Sillä uudestaan tulen tämän(kin) joku päivä katsomaan, todennäköisesti useammankin kerran. Leffa on yksinkertainen, tyylikäs, synkkä ja yllättävän monitahoinen mutta se on myös hiukan koominen, tahattomasti todennäköisesti vaikka Fulci-vainaa olikin tunnettu mustasta huumorintajustaan. Nimi Freudstein taas... No, vetäköön jokainen omat ajatuksensa siitä. Näyttelijöiden kyvyistä ei juurikaan pääse sanomaan mitään sillä tällä kertaa kaikki on dubattu, suurin osa kumminkin ihan kelvollisesti ellei Giovanni Frezzan osaa lasketa. Kun leffassa on vielä verta sopivissa määrin ja tehosteet tekee tehtävänsä niin mikäs tätä katsellessa.

 Monen mielestä Fulcin parhaat elokuvat tulivat 1979-1981 ja olenkin heidän kanssaan samaa mieltä sillä vaikka muinakin aikoina mies teki hyvää jälkeä niin tämä, Zombie Flesh EatersCity of the Living Dead sekä The Beyond ovat ehdottomasti parhaimmistoa. Kultakauden ulkopuolelta on lopuksi pakko mainita Don't Torture a Duckling sekä The New York Ripper.

7,5/10

IMDb

The House by the Cemetery

DVDCompare

DVD

BluRay

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti