maanantai 2. maaliskuuta 2015

Wishmaster


 Aikojen alussa luotiin ihmiset, enkelit sekä djinnit jotka jäivät elämään maailmojen väliin. Kukapa siellä viihtyisi ja heillä onkin keino tulla laajemmassa mittakaavassa maailmaamme ihmisten riesaksi sillä kun henki toteuttaa toiveita niin kolmannen jälkeen se voi kutsua lajitoverinsa mukaan pitämään hauskaa ja rääkkäämään ihmisiä. Mutta mitä djinnin vahingossa herättänyt Alexandra voi tehdä kun vaihtoehtoina on tuskaa ja surua tai lisää tuskaa ja surua?

 Djinnit tunnetaan länsimaissa paremmin hyvän tahtoisina toiveiden toteuttajina mutta se taas on
Disney-versio vanhoista legendoista ja taruista. Saman kohtalon on kokenut lukuisat muutkin kristinuskon ulkopuoleiset tarustot joten kiitos vaan kulttuureja ja perinteitä tuhoavat kaksi tikkua ristissä-hurut. Tosin jos teitä ei olisi niin kyllä joku muu sakki hoitaisi kumminkin homman sillä ihmisluontoon kuuluu asioiden muokkaaminen omiin periaatteisiin tai uskomuksiin vaikka väkisin ja väkivallalla, valitettavasti.

,Katsoin jokunen viikko sitten efektimies/ohjaaja Robert Kurtzmanin heikon The Ragen jonka Nurinassa muistelin että tämä olisi hyväkin. Wishmaster on kieltämättä mukavan perinteinen kauhuelokuva hyvillä KNB: n tehosteilla sekä maskeerauksilla, joita yritetään pilata CGI: llä, ja kuolemissa on sopivan veristä kekseliäisyyttä mutta varsinaisesti hyvä tämä ei ole. Kohtalainen kylläkin ja jos vertaa tätä jatko-osiin, joita on kolme, niin silloin Wishmaster on mesteriteos

 Kauhun ystävälle tässä riittää genrestä tuttuja asioita kuten esimerkiksi KNB, Screaming Mad George, Harry (Friday the 13th) Manfredini, Robert (A Nightmare on Elm Street) Englund, Reggie (mm Phantasm 4) Bannister, Tony (Candyman) Todd, Kane (mm Jason X) Hodder, Ted (mm Evil Dead 2) Raimi ja tietysti elämänsä parhaan roolin tekevä Andrew (mm Night of the Living Dead 3D: Re-animation) Divoff jonka kyvyt on jäänyt liian monesti huonojen elokuvien ja roolien vangiksi.

  Ainoa tekijä mikä estää tämän nousemasta hyväksi on Kurtzmanin ohjaus ja David Handmanin editointi sillä ne ovat selkeästi elokuvan heikkoudet. Peter Atkinsin käsikirjoitus toimii klisesitään huolimatta ja jos leffassa on Motörheadia, tässä tapauksessa Listen to the Heart, niin ei mikään voi silloin täysi susi olla. Onneksi tässä on muitakin hyviä puolia.

7/10

IMDb

Wishmaster

DVDCompare

DVD

Trailer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti